Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

“Έφυγε” ο διανοούμενος δημοσιογράφος Σοφιανός Χρυσοστομίδης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους, ο Σοφιανός Χρυστομίδης, «έφυγε» σήμερα Πέμπτη, πλήρης ημερών, στα 92 του χρόνια.

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1922 και το 1961 έφυγε από την Αίγυπτο και πήγε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε στην εφημερίδα του ΑΚΕΛ «Χαραυγή». Το 1964 μετακομίζει με την οικογένειά του στην Ελλάδα και ξεκινά να εργάζεται στη «Δημοκρατική Αλλαγή». Τον Μάιο του 1967 συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο και στη Λέρο, ενώ το 1970 αποφυλακίζεται και απελαύνεται στην Κύπρο.

Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και ξεκινά να αρθρογραφεί στην «Αυγή», παραμένοντας για πολλά χρόνια, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της. Έχαιρε της εκτίμησης του δημοσιογραφικού κόσμου, ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεών τους και τιμήθηκε αρκετές φορές για το ήθος και την ποιότητα του έργου του, ενώ δικαιολογημένα θεωρείτο ως ένας από τους διανοούμενους και δασκάλους της δημοσιογραφίας.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε