Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εκδρομή: μία σειρά που δεν είναι… πικ νικ!

Εκδρομή: μία σειρά που δεν είναι… πικ νικ!

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια και στο τηλεοπτικό τοπίο έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατά πολύ οι εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας.

Τη φετινή σεζόν όμως, έγιναν περισσότερες παραγωγές, ενώ όπως φαίνεται την επόμενη σεζόν θα γίνουν ακόμα περισσότερες. Βέβαια το θέμα δεν είναι «να γίνονται δουλειές», αλλά να γίνονται πραγματικά «καλές δουλειές». Χωρίς να θέλω να… προδικάσω τίποτα, αλλά με τα έως τώρα στοιχεία, σε αυτή την κατηγορία, των «πραγματικά καλών τηλεοπτικών δουλειών» είναι κι αυτή που ετοιμάζει ο Αλέξανδρος Πανταζούδης.

Πρώτα μέσα από το Newsit σας είχα ενημερώσει για αυτή τη σειρά που σκοπεύει να βγάλει ο ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν και η οποία είναι ένα θρίλερ που γυρίζεται από την αρχή του χρόνου στο Βέρμιο της Νάουσας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ΑΝΤ1 πραγματοποίησε αποστολή, μια εκδρομή, στον τόπο των γυρισμάτων και 30 περίπου δημοσιογράφοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά μέρος των γυρισμάτων, να συνομιλήσουμε με τους συντελεστές και να πάρουμε μία ιδέα για τη σειρά. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά, αλλά θα το κάνω επιγραμματικά, γιατί άλλωστε, είναι η «πρώτη εντύπωση» και το αποτέλεσμα θα κριθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο που θα ξεκινήσει να προβάλλεται η «Εκδρομή».

Κατ’ αρχάς μην περιμένετε… λαμπερούς πρωταγωνιστές, με την έννοια ότι η σειρά δεν βασίζεται στα «ηχηρά ονόματα», αλλά στην ατμόσφαιρα που συντελείται από το σενάριο και τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και όλων των συντελεστών που καθοδηγούνται από την μπαγκέτα του Αλέξανδρου Πανταζούδη. Τα πιο… ηχηρά ονόματα λοιπόν είναι αυτό της Λίνας Σακκά και του Όθωνα Μεταξά από τους νεότερους και των Νίκου Νικολάου και Γιώργου Χαλεπλή από την παλαιότερους. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ηθοποιούς είναι νέοι τηλεοπτικά, αλλά πολλοί από αυτούς με αρκετή θεατρική εμπειρία. Όλοι τους όμως, με μεγάλη ή λιγότερη εμπειρία, αντιμετωπίζουν τη σειρά με την ίδια σεμνότητα, αλλά και τον ίδιο ενθουσιασμό. Βρίσκονται εκεί, στο Βέρμιο της Νάουσας, από τον Φεβρουάριο και θα μείνουν εκεί έως και τον Ιούνιο που θα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Κι εδώ, τολμώ να πω, μετά τα όσα παρακολούθησα στα γυρίσματα πως μπορεί να λείπουν τα… ηχηρά ονόματα της μαρκίζας, αλλά θα απολαύσουμε ηχηρές και λαμπερές ερμηνείες.  Το σενάριο της Στέλλας Βασιλαντωνάκη δεν έχει ανάγκη από… φρου φρου, αλλά από ερμηνείες που να αποδίδουν τους  17 ήρωες που εμπλέκονται στην ιστορία. Και, ανεξαρτήτως τηλεοπτικής εμπειρίας, οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν, με τις οδηγίες του σκηνοθέτη, το καταφέρνουν επάξια.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω βέβαια ότι είναι πολύ σημαντικό που ο ΑΝΤ1 αποφάσισε όχι μόνο να εγκρίνει τη σειρά, αλλά να μην κάνει την «Εκδρομή»… πικ νικ! Έτσι έδωσε στον Πανταζούδη τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμάσει το «ταξίδι» του, όπως μας είπε. Ναι, είναι ένα «ταξίδι» για όλους αυτούς, τους συντελεστές στο χώρο της υποκριτικής, αλλά θα είναι και για τους τηλεθεατές, ένα ευχάριστο ταξίδι στο χώρο του μυστηρίου. Μπορεί έως τώρα, αρκετές σειρές να… πλασάρονται ως κωμικές ή δραματικές, αλλά για τους τηλεθεατές είναι… θρίλερ που δεν λένε να τελειώσουν. Η «Εκδρομή» όμως, έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι ένα πραγματικό θρίλερ που θα μας κάνει την επόμενη σεζόν, μέσα από την κινηματογραφική αισθητική του, τις προσεγμένες ερμηνείες του και τη δυνατή ιστορία του να «ταξιδεύουμε» κάθε βδομάδα.

Το info της ταινίας, ε… με συγχωρείτε, της σειράς ήθελα να γράψω, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου
«13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο – καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκονται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή: Μια γυναίκα αναζητά το παιδί της που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί απ’ τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του. Ένας καθηγητής ταξιδεύει μέχρι εκεί έχοντας λάβει μία πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού που εκτελείται στην πλαγιά του βουνού. Μια δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ. Ένας γέροντας αγρότης κάνει διακοπές έχοντας κερδίσει ένα διήμερο ταξίδι από το διαγωνισμό κάποιας εταιρίας. Τρεις ορειβάτες κάνουν tour με τον οδηγό τους. Ένας μουσικός με την κοπέλα του –ανερχόμενη τραγουδίστρια- ψάχνουν να βρουν έναν μουσικό παραγωγό. Μια μάνα που ανησυχεί για την κόρη της μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί και την αναζητά. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι; Βρέθηκαν τυχαία εκεί, ή κάποιος επεδίωξε να τους μαζέψει; Ποια ιστορία συνδέει αυτά τα πρόσωπα μεταξύ τους; Τι ρόλο έχει παίξει ο καθένας τους σ΄αυτή την ιστορία –εν γνώσει ή εν αγνοία του; Τι θέλει εκείνος που τους μάζεψε εκεί και γιατί δεν τους το φανερώνει απ΄την αρχή; Οι τηλεφωνικές γραμμές κόβονται, η κινητή τηλεφωνία χάνει το σήμα της, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, το ηλεκτρικό έχει συνεχείς διακοπές. Οι διέξοδοι διαφυγής λιγοστεύουν μέχρι που γίνονται ανύπαρκτες.
Μυστικά του παρελθόντος αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Με ένα φλας μπακ από το παρελθόν -σαν κομμάτια ενός παζλ-  μας οδηγούν στο τι είχε γίνει τότε. Οι ήρωες μας φτάνουν σε οριακές καταστάσεις και αλληλοσπαράζονται. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τους κάνουν να χάσουν κάθε έλεγχο. Μια γυναίκα βρίσκεται τραυματισμένη στο δάσος. Ατύχημα ή απόπειρα δολοφονίας; Ένας από τους ορειβάτες εξαφανίζεται μυστηριωδώς και αργότερα ανακαλύπτεται το πτώμα του. Ποιος τον σκότωσε και γιατί; Το χαμένο παιδί βρίσκεται μπροστά στη μάνα του μέσα στο δάσος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ποιος το είχε απαγάγει και πού βρισκόταν μέχρι τώρα;
Ένα κορίτσι εμφανίζεται στο ποτάμι και σώζεται από κάποιον τον οποίο οι υπόλοιποι θεωρούν επικίνδυνο. Ένας έρωτας ξαναγεννιέται και προκαλεί εκρήξεις, πυροδοτώντας απωθημένα και ανομολόγητα συναισθήματα. Μία συμπάθεια και μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δυο άλλα πρόσωπα ανατρέπει τις καταστάσεις και θολώνει τα νερά. Κανείς δε θα βγει από εκεί μέσα όπως ήρθε. Η ιστορία του παρελθόντος θα αποκαλυφθεί ανάγλυφη και θα διαμορφώσει σχέσεις και καταστάσεις, ανατρέποντας τα πάντα!»

Οι ηθοποιοί που θα ερμηνεύσουν τους ρόλους είναι οι: Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξάς, Γιώργος Χαλεπλής, Νίκος Νικολάου, Γιάννης Ποιμενίδης, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Νίκος Κολοβός, Τίνα Λεωνόρα, Ευγενία Σαμαρά, Ορέστης Παλιαδέλης, Μιχάλης Συριόπουλος, Βασιλική Γραικού, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Τσολερίδης, Στέλιος Καλαϊτζής, Έφη Κόντα, Δημήτρης Κυρατσούδης».

Συγκρατείστε τα ονόματα που δεν γνωρίζετε γιατί είναι σίγουρο πως θα τα συναντήσουμε αρκετές φορές στο μέλλον σε τηλεοπτικές, αλλά και θεατρικές δουλειές. Και περιμένετε έως τον Οκτώβριο που θεωρώ ότι θα δικαιολογηθεί γιατί ο Γιάννης Λάτσιος πίστεψε ότι ο ΑΝΤ1 πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμά του την «Εκδρομή», αλλά και γιατί ο Αλέξανδρος Πανταζούδης περίμενε αρκετό καιρό για να υπάρξουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα εχέγγυα, ώστε να ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι» του και να μην είναι απλά ένα… πικ νικ με «fast food» στο τηλεοπτικό τοπίο!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε