Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εκλογές 2015: Η Ζωή, το κόμμα… και το ασυμβίβαστο!

Εκλογές 2015: Η Ζωή, το κόμμα… και το ασυμβίβαστο!

Σε λίγες ώρες αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τη διενέργεια εκλογών για να τεθεί και επίσημα η χώρα σε προεκλογική περίοδο. Ενδιαφέρον μετά τη διάλυση της τωρινής Βουλής έχει το τι θα κάνει η Πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που φέρεται να προχωρά στην ίδρυση καινούργιου πολιτικού σχήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη σύντομης διάρκειας προεκλογική περίοδο τα Μέσα Ενημέρωσης οφείλουν να σεβαστούν την πολυφωνία, κάτι που ελέγχεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με το ασυμβίβαστο της -ακόμα- Προέδρου της Βουλής αλλά και οσονούπω -όπως λέγεται- αρχηγού κόμματος με την προεδρεύουσα αντιπρόεδρο της Αρχής και μητέρα της, Λίνα Αλεξίου.

Σύμφωνα δε με τις typologies τις επόμενες ημέρες θα τεθεί επίσημα το θέμα του ασυμβίβαστου και θεωρείται ότι η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος δεν θα συμμετέχει στα ζητήματα που αφορούν τα ΜΜΕ για την προεκλογική περίοδο.

Ωστόσο το ήδη… κουτσουρεμένο σχήμα του ΕΣΡ (καθώς λειτουργεί με 4 μέλη και όχι με 7 όπως θα έπρεπε) επιφέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα και αμφιβολίες για την εγκυρότητα της ορθής λειτουργίας του, ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που καθυστέρησε να ασχοληθεί με το θέμα του ΕΣΡ, καθώς η Αρχή ελέγχεται από τον Πρόεδρο της Βουλής και θα έπρεπε να είχε προχωρήσει τις διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του. Κατηγορώντας την λοιπόν για κωλυσιεργία λόγω της συγγενικής σχέσης της με την αντιπρόεδρο, αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες το θέμα του ασυμβίβαστου θα μπει σε πρώτο πλάνο από πολλά κόμματα κι όχι μόνο από την Αξιωματική Αντιπολίτευση…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε