Τρίτη, 28 Μαΐ
26oC Αθήνα

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων από το Mega

Mega

– Ακριβώς στις 14:00 βγήκε το έκτακτο δελτίο του Mega
– Ειρήνη Ανδρουλάκη και Θανάσης Αυγερινός στο στούντιο
– “Έπαιξε” νέα ανακοίνωση των 420 εργαζομένων του καναλιού
– “Το Mega για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα δεύτερο σπίτι” είπε η Ειρήνη Ανδρουλάκη
– “Πληρώστε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις” το μήνυμα τους μετόχους – Κάλεσμα στην κυβέρνηση και το ΕΣΡ να παρέμβουν

Ήταν 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (11.01.2018) όταν το Mega “έσπασε” πρόγραμμα. Για να βγάλει ένα έκτακτο ολιγόλεπτο δελτίο. Ένα δελτίο κραυγή αγωνίας από τους 420 εργαζόμενους, που εδώ και 21 μήνες είναι απλήρωτοι και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Στην παρουσίαση, η συγκινητικά τρακαρισμένη, Ειρήνη Ανδρουλάκη και ο Θανάσης Αυγερινός.

Στη νέα ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του σταθμού απαιτούν από τους μετόχους “να ανταποκριθούν επιτέλους στις υποχρεώσεις τους”.

Απαιτούμε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και όλες τις αποζημιώσεις”.

Κάλεσαν δε την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΡ “να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι τις 420 οικογένειες των εργαζομένων του MEGA”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Εμείς, οι εργαζόμενοι του MEGA δνε πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορά στα επιχειρηματικά σχέδια που παίζονται στην πλάτη μας”.

Έκοψε… πρόγραμμα το Mega

Με τον χαρακτηριστικό ήχο του σήματος του Mega και τη φράση “έκτακτο γεγονός”, στις 14:00 το Μεγάλο Κανάλι βγήκε, ξανά, για λίγα λεπτά στον “αέρα”.

“Κυρίες και κύριοι, το Mega, είναι εδώ” ήταν η πρώτη φράση της Ειρήνης Ανδρουλάκη. Και μίλησε για τις κρίσιμες ώρες που περνούν οι 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές του. Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον Θανάση Αυγερινό, ο οποίος ήταν μαζί της στο στούντιο.

Εκείνος, “πάσαρε” την ανακοίνωση των εργαζομένων του καναλιού.

Mega

“Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε”

«Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας  για την απόφαση των μετόχων να “ρίξουν μαύρο” στο MEGA.

Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, θεωρούμε τις εξηγήσεις που δόθηκαν για τη μη συμμετοχή του MEGA στη διαγωνιστική διαδικασία “προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες και πετύχαμε να συγκεντρωθούν στις τράπεζες από διαφημιστικά έξοδα, 55 εκατομμύρια ευρώ, απαιτούμε από τους μετόχους του MEGA να ανταποκριθούν επιτέλους στις υποχρεώσεις τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι του MEGA που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, απαιτούμε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και όλες τις αποζημιώσεις.

Καλούμε: κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι τις 420 οικογένειες των εργαζομένων του MEGA.

Εμείς, οι εργαζόμενοι του MEGA δνε πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορά στα επιχειρηματικά σχέδια που παίζονται στην πλάτη μας».

Τι είναι το MEGA

Μετά το τέλος της ανακοίνωσης και του έκτακτου δελτίου, έπαιξε ένα video αναδρομή στα χρόνια του καναλιού και των δελτίων ειδήσεων του σταθμού.

Media Τελευταίες ειδήσεις