Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εκτός Εθνικού Θεάτρου με υπουργική απόφαση

Εκτός Εθνικού Θεάτρου με υπουργική απόφαση

Ο πόλεμος έλαβε τέλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται εκτός με υπουργική απόφαση.

Όπως δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ ανακαλείται με απόφαση του Νίκου Ξυδάκη ο διορισμός του Σωτήρη Χατζάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας, όπως αναφέρεται, υπόψη τους «Την επιτακτική ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου σε συνθήκες νομιμότητας και διαφάνειας», «Την αρχή της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας, ως ειδικότερης έκφανσης της αρχής της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, η οποία διέπει το σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και την ανάγκη ύπαρξης αρμονίας και πνεύματος συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως εποπτεύουσας Αρχής, και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ως οργάνου διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα και η επίτευξη εναρμονισμένης δράσης προς τον σκοπό της ανάπτυξης, προαγωγής και διάδοσης της θεατρικής τέχνης».

Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι παρά την έγγραφη πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για παροχή εγγράφων εξηγήσεων σχετικά με μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας από τα όργανα διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου ο Σωτήρης Χατζάκης «Παρέλειψε, από την έναρξη της θητείας του (21.5.2013) μέχρι και την υπογραφή της παρούσης, την ανάρτηση περιλήψεων των συμβάσεων έργου που έχει συνάψει κατ’ άρθρο 3 παρ. 13 περ. ε Ν. 2273/1994, ως εκπρόσωπος του Εθνικού Θεάτρου, με το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό του θεάτρου, καθώς επίσης και με ειδικούς συνεργάτες για τις καλλιτεχνικές και λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού».

Να σημειωθεί δε ότι η απόφαση ελήφθη χθες, ενώ την ίδια ημέρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, θέλοντας προφανώς να προλάβει τις εξελίξεις κυκλοφόρησε επίσημα το ρεπερτόριο της επόμενης σεζόν και μάλιστα με τον τίτλο «Ήρωες για μεγάλες αποφάσεις». Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή για την καρατόμησή του αλλά και ποια από τις δύο πλευρές θα δικαιώσει ο έλεγχος που θα γίνει το επόμενο διάστημα στο Εθνικό Θέατρο.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε