Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελένη Πετρουλάκη: Ήμουν η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για εξωσωματική γονιμοποίηση και εμμηνόπαυση

Ελένη Πετρουλάκη: Ήμουν η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για εξωσωματική γονιμοποίηση και εμμηνόπαυση

“Νομίζω ότι είναι ακόμα ταμπού ενώ είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό” δηλώνει η Ελένη Πετρουλάκη.

Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση τόσο για την εξωσωματική γονιμοποίηση όσο και για την εμμηνόπαυση εστίασε, μεταξύ άλλων, η Ελένη Πετρουλάκη όταν συνάντησε την Τζένη Θεωνά, το απόγευμα της Κυριακής, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής “Μαμα-δες” της ΕΡΤ. 

“Ήθελα να κάνω παιδιά, αυτός ήταν ο στόχος μου και πήγαινα εκεί. Τώρα, το πόσα παιδιά δεν το ήξερα, “όσα έρθουν” έλεγα. Ήθελα όμως μεγάλη οικογένεια. Μας πήρε περίπου 8 – 9 χρόνια για να αποκτήσουμε το πρώτο μας παιδάκι.

Σε αυτή τη διάρκεια είναι λογικό κάποιες στιγμές να απογοητεύεσαι. Δεν είναι ότι έχασα ποτέ την πίστη μου, το πίστευα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πραγματικά.

Πίστευα ότι ίσως χρειάζεται να περάσω άλλη μία δοκιμασία” εξομολογήθηκε η γυμνάστρια.

“Τότε πιστεύω ότι ήμουν η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως ήμουν και η πρώτη που μίλησα ανοιχτά για την εμμηνόπαυση.

Λες και είναι κάτι ταμπού. Ακόμα όμως είναι, ναι. Νομίζω ότι είναι ακόμα ταμπού ενώ είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όπως είναι η εγκυμοσύνη και η εφηβεία. Όλες οι γυναίκες θα το περάσουν άρα τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα”.

“Λειτουργεί αυτόματα σαν συνειρμός.. “Μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση τελείωσε, ξόφλησε πια, δεν είναι πια επιθυμητή”.

Κάτι που για μένα είναι φρικτό αλλά υπάρχει αυτή η νοοτροπία και είναι ακόμα ταμπού” συμπλήρωσε η Ελένη Πετρουλάκη στην ΕΡΤ.

Media Τελευταίες ειδήσεις