Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελληνικές και ξένες ταινίες για όλους στην ΕΡΤ

Ελληνικές και ξένες ταινίες για όλους στην ΕΡΤ

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου έως την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, η ΕΡΤ μάς κρατά συντροφιά τα βράδια με αγαπημένες ταινίες από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, που η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 μεταδίδουν από τη Δευτέρα έως την Κυριακή.

Μείνετε συντονισμένοι και απολαύστε «διαμάντια» από τον υπέροχο κόσμο της έβδομης τέχνης.

Στην ΕΡΤ1

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, στις 22:00
«Ένα κορίτσι για δύο»
Κωμωδία, παραγωγής 1963.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννης Βογιατζής, Περικλής Χριστοφορίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Λάμπρος Κοτσίρης, Πέτρος Πανταζής, Κώστας Σκαρλής, Tότης Παπαδόπουλος, Άννα Σταυρίδου
Υπόθεση: Ένας σοβαρός καθηγητής Φιλοσοφίας, ο Κίμων, ζει με τα δυο αδέλφια του, τη χήρα Πολυξένη και τον ζωηρό και γλεντζέ Αριστείδη. Η θεωρία του «περί μη ύπαρξης του έρωτα» γίνεται ακόμα πιο καταπιεστική, όταν ο Αριστείδης αποφασίζει να παντρευτεί μια τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο. Προκειμένου να πείσει τον αδελφό του να εγκρίνει τον γάμο του με τη Μυρτώ, ο Αριστείδης μεθοδεύει την πρόσληψή της, ώστε να εργαστεί ως γραμματέας του Κίμωνα. Όταν ο καθηγητής και η γραμματέας ερωτεύονται παράφορα, η κατάσταση περιπλέκεται και η θεωρία «περί μη ύπαρξης του έρωτα» μπαίνει στην άκρη.

Στην ΕΡΤ2

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, στις 22:00
«Benny & Joon»
Δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 1993.
Σκηνοθεσία: Τζερεμία Τσέσικ
Παίζουν: Τζόνι Ντέπ, Μέρι Στιούαρτ Μάστερσον, Έινταν Κουίν, Τζούλιαν Μουρ, Όλιβερ Πλατ
Ένα ρομάντζο στο χείλος της πραγματικότητας. Ένας μηχανικός αυτοκινήτων προσπαθεί να βοηθήσει την κυκλοθυμική αδερφή του να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα και, για καλή του τύχη, θα βρει τον τρόπο, μέσα από έναν κλόουν που νομίζει ότι αποτελεί μετενσάρκωση του Μπάστερ Κίτον.

Τρίτη 3 Μαΐου 2022, στις 22:00
«Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ» (Like a cat on a highway)
Κωμωδία, παραγωγής Ιταλίας 2017.
Σκηνοθεσία: Ρικάρντο Μιλάνι
Παίζουν: Πάολα Κορτελέζι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο, Λούκα Αντζελέτι, Αντόνιο Ντ’ Αουζίλιο, Αλίτσε Μαζέλι, Σιμόνε Ντε Μπιάνκι
Υπόθεση: Ο Τζοβάνι και η Μόνικα είναι, ίσως, οι πιο αταίριαστοι άνθρωποι στον πλανήτη. Εκείνος ένας διανοούμενος που ζει στο κέντρο της Ρώμης και εκείνη μία πρώην ταμίας σε σούπερ μάρκετ που παλεύει με τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής στην πολυπολιτισμική, προαστιακή γειτονιά της. Οι δυο τους ίσως να μην είχαν συναντηθεί ποτέ, αν δεν τους ένωνε ένας κοινός στόχος: να κάνουν τα πάντα για να… χωρίσουν τα παιδιά τους.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στις 22:00
«Barbara»
Βιογραφικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2017.
Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαλρίκ
Παίζουν: Ζαν Μπαλιμπάρ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ρολάν Ρομανελί
Υπόθεση: Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, ετοιμάζεται να παίξει την Μπαρμπαρά, σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τις κινήσεις και τα λόγια της. Σύντομα θα αρχίσει να ζηλεύει τον χαρακτήρα που θα ενσαρκώσει όσο αυτός μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, μέχρι που κανείς δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει πια την ηθοποιό από τον ρόλο.
Ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης της, ο Ιβ, κάνοντας την έρευνα για τη ζωή της Μπαρμπαρά, αρχίζει να μαγεύεται και να εμπνέεται από εκείνη. Όμως, από ποια? Από την Μπαρμπαρά ή από την ηθοποιό του?

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στις 22:00
«Ο βασιλιάς μου» (Mon Roi / My King)
Α’ τηλεοπτική μετάδοση
Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2015.
Σκηνοθεσία: Μαϊουέν ΛεΜπεσκό
Παίζουν: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουί Γκαρέλ, Ετιέν Κομάρ
Υπόθεση: Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι. Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο.
Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας; Πώς επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος; Η Τόνι πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της επούλωσης.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, στις 22:00
«Σκοτεινός ποταμός» (Dark river)
Δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2017.
Σκηνοθεσία: Κλιό Μπάρναρντ
Παίζουν: Ρουθ Γουίλσον, Σον Μπιν, Μαρκ Στάνλεϊ, ‘Εσμε Κριντ-Μάιλς
Υπόθεση: Η Άλις (η υπέροχη Ρουθ Γουίλσον από το «The Affair») επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με τον αδερφό της που μετά βίας αναγνωρίζει και ο οποίος είναι πλέον αποφασισμένος να πουλήσει το οικογενειακό αγρόκτημα προς μεγάλη της έκπληξη και απογοήτευση. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 14:00
«Ένας απένταρος λεφτάς»
Κωμωδία, παραγωγής 1967.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Κυριακόπουλος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Ελένη Ανουσάκη, Αλέκος Τζανετάκος, Τάκης Μηλιάδης, Σάσα Καστούρα, Τάκης Χριστοφορίδης, Νίτσα Τσαγανέα, Περικλής Χριστοφορίδης, Τζίνα Βούλγαρη, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Γαβριηλίδης, Γιάννης Κωστής, Κώστας Παπαχρήστος, Κώστας Μεντής, Ταϋγέτη, Μαρία Παπαδοπούλου, Ανδρέας Τσάκωνας, Μισέλ Πολλάτος, Νίκη Κρεούζη
Υπόθεση: Ο Γιάννης Μπακούρας είναι ένας φουκαράς υπαλληλάκος. Δεν τον φτάνει η φτώχεια του, έχει και την αρραβωνιαστικιά του, τη Ράνια, που είναι μανεκέν στον μεγάλο οίκο μόδας της Τζωρτζίνας Αδαμοπούλου, που τον πιέζει να παντρευτούν.

Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στις 14:00
«Ο ταυρομάχος προχωρεί»
Κωμωδία, παραγωγής 1963.
Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάσκης.
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης.
Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Νανέτ Ντορίκ (Nannete Doric), Νίκος Φέρμας, Μαρίκα Νέζερ, Θανάσης Μυλωνάς, Λιάνα Ορφανού, Γιώργος Λουκάκης, Γιώργος Βελέντζας, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πόπη Δεληγιάννη, Άννα Σταυρίδου, Αθηνά Σταυροπούλου, Σοφία Κεφαλοπούλου, Απόστολος Μακρής, Γιώργος Λιαράκος, Μαίρη Πετράκη, Νότα Δουβέρη, Μαίρη Κόκκαλη, Βασίλης Χατζηγιαννάκης, Μαίρη Καψάλη.
Υπόθεση: Ο Ανδρέας (Νίκος Φέρμας) είναι ένας ζωέμπορος, ο οποίος παρά την περιουσία που έχει φτιάξει, εξακολουθεί να μένει σεμνός και καλός με τους ανθρώπους γύρω του. Η γυναίκα του όμως (Μαρίκα Νέζερ), συμπεριφέρεται αλαζονικά και σπαταλά το χρόνο της χαρτοπαίζοντας.

Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στις 00:45
«The David Cassidy Story»
Μουσική βιογραφία, παραγωγής ΗΠΑ 2000.
Σκηνοθεσία: Τζακ Μπέντερ
Παίζουν: Άντριου Κάβοβιτ, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Ντέι Γιάνγκ, Ρόμα Μάφια, Μάθιου Τζον Άρμστρονγκ, Κέιτι Ράιτ
Υπόθεση: Ο Άντριου Κάβοβιτ κάνει μια εντυπωσιακή ερμηνεία σ’ αυτή τη σοβαρή ματιά στην ταραγμένη ζωή του ηθοποιού. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη θυελλώδη σχέση του έφηβου Κάσιντι με τον πατέρα του, Τζακ Κάσιντι (Μάλκολμ ΜακΝτάουελ). Η ταινία ακολουθεί την άνοδο του νεαρού Κάσιντι ως τηλεοπτικού αστέρα και μουσικού στις αρχές του 1970 και την πτώση του στη φτώχεια και την αφάνεια, ως ένας ηθοποιός που προσπαθεί να φτιάξει ξανά την καριέρα του.

Media Τελευταίες ειδήσεις