Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Επειδή το AIDS δεν είναι μόνο την 1η Δεκεμβρίου

Επειδή το AIDS δεν είναι μόνο την 1η Δεκεμβρίου

Πριν από λίγες ημέρες, την 1η Δεκεμβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα θύματα της επιδημίας, αλλά και να τον ενημερώσουν πως ο ιός HIV είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) τα περιστατικά HIV παρουσιάζουν πτωτική τάση το πρώτο δεκάμηνο του 2014, καθώς δηλώθηκαν 5,9 περιπτώσεις λοίμωξης ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013 είχαν δηλωθεί 7,2. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται συνεχής ενημέρωση του κοινού και να μην θυμόμαστε τον ιό μόνο μία μέρα το χρόνο. Σε αυτή τη λογική, της συνεχούς ενημέρωσης, αλλά και υποστήριξης των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό λειτουργεί από το 1991 η αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση «Κέντρο Ζωής». Μία ομάδα εθελοντών που ξεκίνησε θέλοντας να προσφέρει αφιλοκερδώς σε όσους αντιμετωπίζουν έμμεσα ή άμεσα τον ιό. Αυτές τις μέρες μάλιστα το «Κέντρο Ζωής» ζητά τη βοήθεια όσων επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του και να στείλουν έως τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ένα SMS στο 19059 με τη λέξη ΓΕΥΜΑ. Από τα 1,23 ευρώ που στοιχίζει το μήνυμα το 1 ευρώ θα δοθεί στο «Κέντρο Ζωής» ώστε να συνεχίσει να είναι ένας χώρος Αγάπης και Στήριξης των ατόμων αυτών που δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο την 1η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο.
 

 
Αξίζει να αναφέρω ότι στο «Κέντρο Ζωής» βρίσκουν τη ζεστασιά, αγάπη και ψυχολογική υποστήριξη τα πρόσωπα που έχουν, έμμεσα ή άμεσα, πληγεί από τον ιό του AIDS, ενώ η μικρή ομάδα εθελοντών που την ίδρυσε πριν από 23 χρόνια μεγαλώνει καθημερινά, καθώς στην «οικογένεια» μπαίνουν συνεχώς καινούργια μέλη που θέλουν να βοηθήσουν όπως μπορούν, αντιλαμβανόμενοι ότι το AIDS δεν κάνει διακρίσεις. Όποιος θέλει λοιπόν μπορεί να στείλει ένα SMS στο 19059 με τη λέξη ΓΕΥΜΑ και να στηρίξει το έργο και την προσπάθειά τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε