Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Επιστράτευσε τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα για την εκπομπή του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποφασίζει να πάει κόντρα στην κρίση, αποτυπώνοντας με θετική ματιά όσα συμβαίνουν στην περιφέρεια. Για να κάνει μάλιστα πιο εντυπωσιακή την εκπομπή του και τη ματιά που θέλει να δώσει μέσα από αυτήν για την Ελλάδα, θα… επιστρατεύσει ακόμα και τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα. Γιατί, όπως λέει και το τραγούδι «όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά…»!

Την προηγούμενη σεζόν η εκπομπή «60’ Ελλάδα» σημείωσε 24,5% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 17,8% στο δυναμικό κοινό, τηλεθεάσεις που έδωσαν στον Νίκο Μάνεση το «πράσινο φως» για να συνεχίσει τα οδοιπορικά του σε όμορφα μέρη της περιφέρειας.

Έτσι λοιπόν, όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «Ξεκινάμε τα γυρίσματα από εκεί που τα είχαμε αφήσει πέρυσι. Με το ίδιο κέφι, την ίδια ζωντάνια και με αρκετές πρωτοτυπίες. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, δηλαδή και φέτος θα πατήσω στον κορμό που πατούσα. Όταν επισκέπτομαι μια περιοχή δεν κάνω ευρεία δημοσιογραφική έρευνα για να ανακαλύψω και αποκαλύψω τα μείζονα σκάνδαλα. Επισκέπτομαι μια περιοχή και καταγράφω την καθημερινότητα, καταγράφω τη στιγμή. Αυτό θα συνεχιστεί και φέτος, θα χτιστεί με ιστορίες, θα γίνω και εγώ κομμάτι του ρεπορτάζ», ενώ μου τόνισε ότι «Σε αυτή την εκπομπή θα έχουμε χιούμορ, θα έχουμε ρεπορτάζ, θα έχουμε ντοκιμαντέρ. Το βασικό μου μέλημα είναι να κάνω αυτά τα οδοιπορικά με έναν διαφορετικό τρόπο. Τις περιοχές που επισκέπτομαι εγώ τις έχουν επισκεφτεί εκατοντάδες τηλεοπτικά συνεργεία πριν από μένα. Η δική μου πρόθεση είναι να το κάνω διαφορετικά, εντελώς διαφορετικά».

Αναφερόμενος μάλιστα στις αλλαγές που θα υπάρξουν στην εκπομπή του μου είπε πως «Αυτή τη χρονιά έχουμε τεχνολογικές βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα εναέριες λήψεις από ειδικά τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα. Αυτό θα κάνει πιο εντυπωσιακή την εκπομπή, διότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να δείξεις καλύτερα το φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές ενός τόπου».

Κι αυτό, το να θέλει να δείξει μια ακόμα ωραιότερη εικόνα, δεν έχει σχέση μόνο με τα πλάνα, αφού, όπως μου τόνισε «τα δύο πρώτα χρόνια πατήσαμε στο γεγονός ότι πάρα πολύ Αθηναίοι άφησαν την Αθήνα για να πάνε στην επαρχία και να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο. Εμείς από φέτος λέμε “κρίση τέλος”, στην ελληνική περιφέρεια δεν υπάρχει κρίση, σηκώνουμε τα μανίκια, χαμογελάμε και προχωράμε. Θα καταγράφουμε τα θετικά που συμβαίνουν μακριά από τα αστικά κέντρα. Ό,τι καλό βρίσκουμε θα το καταγράφουμε και θα το προβάλλουμε. Ο κόσμος έχει ανάγκη να χαμογελάσει, έχει ανάγκη να δει καλές ειδήσεις, στόχος μας είναι οι καλές ειδήσεις. Βέβαια, εάν πηγαίνοντας σε μια περιοχή βρούμε ένα μείζον σκάνδαλο σαφώς και θα το φέρουμε στη δημοσιότητα. Όμως, ο στόχος μας πλέον είναι να δούμε τη ζωή θετικά. Όλοι έχουμε περάσει τα πάνδεινα από την κρίση, τώρα πρέπει όλοι να οπλιστούμε με ελπίδα, χαμόγελο και κουράγιο».

Την προηγούμενη σεζόν ο Νίκος Μάνεσης βρέθηκε σε 15 περιοχές της Ελλάδας. Ποιοι θα είναι οι επόμενοι σταθμοί της εκπομπής; «Ακόμα δεν έχουμε βγάλει το πλήρες πρόγραμμα των οδοιπορικών μας, θα πάμε όμως σε περιοχές που είναι δύσκολο να επισκεφτεί ο μέσος Έλληνας πολίτης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε σε πιο προσβάσιμες περιοχές, θα πάμε» μου είπε ο δημοσιογράφος, ενώ σημείωσε πως «Σε όλα αυτά εμείς θα δώσουμε την προσωπική μας ματιά, θα βάλουμε τη δική μας πινελιά. Φέτος, θα κάνουμε focus σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και σε συγκεκριμένες ιστορίες και έστω και για δύο ημέρες, όσο κρατούν τα γυρίσματα, θα γίνουμε κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Θα βιώνουμε αυτό που βιώνουν. Η εκπομπή δεν αλλάζει από αυτό που ήταν, αλλάζει ενδεχομένως η οπτική και η τεχνική».

Αυτές τις μέρες ο Νίκος Μάνεσης κάνει γυρίσματα για τον νέο κύκλο της εκπομπής του «60’ Ελλάδα» που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στον ALPHA συνεχίζοντας να καταγράφει με την εκπομπή ό,τι ωραίο συμβαίνει στην περιφέρεια.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε