Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΕΡΤ: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θαλασσινός

ΕΡΤ: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θαλασσινός

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Θαλασσινός αναφέρει ότι «του ζητήθηκε παραίτηση χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι». Επίσης, διαψεύδει τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην συνεργάζεται αρμονικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του Γιώργου Θαλασσινό και του Βασίλη Κωστόπουλου. Το τελευταίο διάστημα, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είχε ξεσπάσει ένας εμφύλιος ανάμεσα στον Βασίλη Κωστόπουλο και τον Γιώργο Θαλασσινό. Μάλιστα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος για την ελληνική ραδιοφωνία είχε στείλει στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ επιστολή μέσω e-mail, στην οποία αποκάλυπτε όσα είχαν γίνει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25 Οκτωβρίου και εξαπέλυε πυρά κατά του Βασίλη Κωστόπουλου. Όμως και ο Βασίλης Κωστόπουλος με τα όσα είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκάλεσε αίσθηση. Με το… «καλημέρα», ο κ. Κωστόπουλος κατήγγειλε όσους τον καταγγέλλουν για αποφάσεις εις βάρος της ΕΡΤ έναντι ιδιωτικών καναλιών. Είπε ακόμα, ότι η νέα διοίκηση δέχθηκε έναν ανηλεή πόλεμο, ότι αυτοί που αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο συνεργάστηκαν με τη ΝΔ για να καταθέσει την επίκαιρη επερώτησή της που συζητήθηκε στην Ολομέλεια την προηγούμενη Δευτέρα και ότι τώρα πηγαίνουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες ενώ δεν έχουν κανένα λόγο.

Όλη η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Θαλασσινού:

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ.Λευτέρη Κρέτσο η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός

Media Τελευταίες ειδήσεις