Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ στα όρθια… μπας και σηκωθούν κι οι τηλεθεάσεις!

ΕΡΤ στα όρθια… μπας και σηκωθούν κι οι τηλεθεάσεις!

Φαίνεται πως τους άρεσε η αποτυχία στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και είπαν να την… εκμεταλλευθούν. Μόνο έτσι εξηγείται ότι η «Αίθουσα σύνταξης» τους έδωσε… έμπνευση, ή μάλλον για να ακριβολογώ «τους έδωσε πρόσωπο» για να «χτίσουν» ακόμα μία φορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους.

Επίσημα λοιπόν ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ ότι «Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι ο παρουσιαστής του νέου, ανανεωμένου κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00, το οποίο θα βγει στον “αέρα” σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με νέα δομή, αλλά πάντα με το κύρος και την αξιοπιστία της ενημέρωσης της ΕΡΤ, το νέο κεντρικό δελτίο θα εστιάζει στα μεγάλα γεγονότα της επικαιρότητας, διεισδύοντας παράλληλα σε όλες τις προεκτάσεις τους. Με ανανεωμένη αισθητική και με την παρουσία αναγνωρισμένων σχολιαστών, το δελτίο θα προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές μια ολοκληρωμένη εικόνα για ό,τι συμβαίνει στη χώρα και τον κόσμο».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, κυρίως στους «μνηστήρες» που είχαν βάλει ό,τι μέσον είχαν σε Μαξίμου (και όχι μόνο!) για να βρεθούν στο «τιμόνι» του κεντρικού δελτίου. Τελικά αποδείχτηκε ότι παρά τα άλλα ονόματα που δόθηκαν στα στελέχη της ΕΡΤ οι συνεχείς συναντήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο… έπιασαν τόπο, ή μάλλον την «καρέκλα» του κεντρικού παρουσιαστή. Ωστόσο, μαθαίνω ότι παρά τον… πόλεμο που έγινε για την «καρέκλα», καρέκλα δεν θα έχουν…! Τι εννοώ; Ότι μετά από τόσο καιρό που η ΕΡΤ έχει επαναλειτουργήσει και παρά τις αποδεδειγμένα αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει τα «πάνω» του το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αποφάσισαν να… σηκώσουν τον παρουσιαστή του, μπας και σηκωθεί έτσι κι αυτή η έρμη η τηλεθέαση και αποδείξει πως κάτι κάνουν στη «ναυαρχίδα» του ενημερωτικού τομέα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες μου, σχεδιάζουν το καινούργιο δελτίο ειδήσεων να είναι… στα όρθια, χωρίς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να κάθεται, αλλά να δίνει το θέμα, να «πέφτει» το βίντεο και όταν χρειάζεται να μπαίνουν στο στούντιο και οι δημοσιογράφοι που θα παρουσιάζουν τα θέματά τους.

Βέβαια, αυτό θα γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος του δελτίου, αλλά εννοείται ότι για καίρια πολιτικά θέματα θα υπάρχει σχολιασμός από ειδικούς συνεργάτες! Αυτές τις μέρες μάλιστα γίνονται επαφές με πρόσωπα που θα αναλάβουν το σχολιασμό και σύμφωνα με τις επιθυμίες των στελεχών είναι να είναι τουλάχιστον εννέα, που θα εκφράζουν τις απόψεις από όλους τους χώρους ώστε να μην… κατηγορηθούν για μονομερή κάλυψη!

Η «αντικειμενικότητα» μάλιστα είναι και το βασικό επιχείρημα που προτάσσουν στην επιλογή του παρουσιαστή, του Νίκου Παναγιωτόπουλου, την οποία ενισχύουν και με το ότι «μπορεί να σταθεί όρθιος»! Πάντως, κάποιες… κακές γλώσσες τονίζουν τα συνεχή ραντεβού του δημοσιογράφου με στελέχη της ΕΡΤ, εκφράζοντας παράλληλα και απορία για τα κριτήρια ενώ σημειώνουν πως ο συντονισμός που έκανε στην «Αίθουσα Σύνταξης» δεν ήταν αρκετός για να του δώσει την… καρέκλα, τονίζοντας παράλληλα την «αποτυχία» της συγκεκριμένης εκπομπής και στους πίνακες τηλεθέασης. Παρά όμως τις αντίθετες απόψεις ο Νίκος Παναγιωτόπουλος «καπάρωσε» την καρέκλα στην παρουσίαση και θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει το «τιμόνι» του κεντρικού δελτίου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου σκοπός είναι το «νέο, ανανεωμένο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ» του στιλ «στα όρθια και γρήγορα» να βγει στον «αέρα» το αργότερο τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ. Έτσι λοιπόν μετά και τη «μετακόμιση» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αποφάσισαν ότι είναι καλύτερο να μην «μετακομίσουν» κι αυτοί, αλλά να μείνουν μόνοι τους εκείνη την ώρα. Ίσως όμως επανεξετάσουν το θέμα «μετακόμισης» αν βρεθεί ξαφνικά απέναντί τους… άλλος αντίπαλος και συνεχίζουν παρά το «όρθιο» στιλ να έχουν πεσμένες τηλεθεάσεις…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε