Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2016: Οι ARGO μιλούν στο newsit.gr λίγο πριν το διαγωνισμό

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Σε ρυθμούς Eurovision απόψε καθώς θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του 61ου διαγωνισμού τραγουδιού και στη δεύτερη θέση θα εμφανιστούν οι ARGO καλώντας την Ευρώπη στην «Utopian Land» τους. Λίγες ώρες πριν ανέβουν στη σκηνή του Globe Arena της Στοκχόλμης μίλησα με τους ARGO και τους ρώτησα πώς πιστεύουν ότι θα τα πάνε, έχοντας πλέον δει από κοντά τις άλλες διαγωνιζόμενες χώρες.

Όπως μου είπαν «έχουμε δουλέψει σκληρά για την προετοιμασία της παρουσίασης του τραγουδιού μας On stage. Είμαστε πανέτοιμοι και αρκετά σίγουροι  ότι όλα θα πάνε καλά. Όλοι εδώ, η διοργάνωση, οι τεχνικοί, οι εθελοντές, αντιμετωπίζουν με πολύ επαγγελματισμό το διαδικαστικό κομμάτι και στο σύνολό της το project “Eurovision” και βοήθησαν πολύ στην προσαρμογή μας και εν τέλει στην άψογη συνεργασία. Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό το ταξίδι βρίσκεται στην κορύφωσή του και είμαστε μέρος του. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αν κρίνουμε και από αυτό που αφουγκραζόμαστε από τον κόσμο που βρίσκεται γύρω μας. Η αλήθεια είναι ότι ο Πρώτος Ημιτελικός είναι αρκετά δύσκολος και αυτό έχει να κάνει με το ότι πολλά από τα τραγούδια που συμμετέχουν είναι αρκετά αξιόλογα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους».
 
– Ποια είναι η ανταπόκριση των άλλων χωρών στην ελληνική συμμετοχή, τι σας λένε;
Από την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή για να κάνουμε την πρώτη πρόβα μας όλα είναι υπέρ μας. Παρότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα από τη διοργάνωση και κατά τη διάρκεια που βρισκόμασταν On stage δεν υπήρχε ήχος στο Press Center και στο Globe και άρα μόνο έβλεπαν την πρόβα και δεν άκουγαν το τραγούδι για να υπάρχει συνολική αποτίμηση, υπήρξε ενθουσιασμός. Ακούγαμε συνεχώς από τους παρευρισκόμενους, δημοσιογράφους και μη, τη φράση «Καλά, εσείς οι Έλληνες βαλθήκατε να μας τρελάνετε!» και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Το ενδιαφέρον ανέβηκε κατακόρυφα και από εκείνη τη στιγμή δίνουμε συνεχώς συνεντεύξεις, αφού τα αιτήματα είναι πάρα πολλά και προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους.
 
– Αν θα μπορούσατε να πείτε κάτι πάνω στη σκηνή πέρα από το τραγούδι και να στείλετε ένα μήνυμα στην Ευρώπη, τι θα λέγατε;
Επειδή δεχόμαστε αρκετές ερωτήσεις και από δημοσιογράφους που έχουν να κάνουν με το πώς καταφέρνουμε και παραμένουμε αισιόδοξοι και θετικοί, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι επί σκηνής αυτό θα ήταν ότι «όλα είναι δυνατά, αρκεί να προσπαθήσουμε από κοινού για ένα καλύτερο αύριο». Πιστεύουμε πως  μπορούμε  να δημιουργήσουμε έναν ιδανικό κόσμο, και να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που μέχρι τώρα θεωρούμε ανέφικτο, αρκεί να υπάρχουν κοινές βάσεις σε αυτό. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που βρίσκεται στο πλευρό μας και μας γεμίζει θετική ενέργεια

Αυτά λοιπόν μου είπαν οι ARGO που απόψε το βράδυ θα μεταδώσουν τη δική τους θετική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη με το τραγούδι «Utopian Land». Ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι), μαζί με τον χορευτή-performer Βασίλη Ρόξενο θα ανέβουν στη σκηνή του Globe Arena προσπαθώντας να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου. Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη, ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη και την ενδυματολογική επιμέλεια έχει κάνει ο Γιώργος Μεσημέρης.
Οι χώρες που θα διαγωνιστούν απόψε, στον πρώτο ημιτελικό, είναι κατά σειρά οι:
 
1. Φινλανδία
2. Ελλάδα
3. Μολδαβία
4. Ουγγαρία
5. Κροατία
6. Ολλανδία
7. Αρμενία
8. Σαν Μαρίνο
9. Ρωσία
10. Δημοκρατία της Τσεχίας
11. Κύπρος
12. Αυστρία
13. Εσθονία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Μαυροβούνιο
16. Ισλανδία
17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
18. Μάλτα
 
Η ΕΡΤ θα μεταδώσει και τις τρεις φάσεις του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και το σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Απόψε λοιπόν, στις 22:00, είναι ο πρώτος ημιτελικός με το ελληνικό συγκρότημα να ανεβαίνει δεύτερο στο stage!
Καλή επιτυχία ARGO…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε