Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Eurovision 2017 LIVE: Λεπτό προς λεπτό ο τελικός της Γιουροβίζιον

Eurovision 2017 LIVE: Λεπτό προς λεπτό ο τελικός της Γιουροβίζιον

Ο μεγάλος τελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2017 σε απευθείας σύνδεση στο YouTube! Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Eurovision 2017 Live! Σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου, στις 22:00, ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2017 θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube!

Οι θαυμαστές της διοργάνωσης μπορούν να “συναντηθούν” Live με εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο αφού συντονιστούν από οποιαδήποτε συσκευή, για να παρακολουθήσουν τις χώρες να διαγωνίζονται σε αυτήν τη φαντασμαγορική μουσική εκδήλωση. Μετά το Live οι ερμηνείες των καλλιτεχνών θα είναι διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, ώστε να μπορέσετε να ξαναζήσετε όλες τις συναρπαστικές στιγμές και να δείτε ό,τι χάσατε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ακόμα περισσότερο περιεχόμενο για τη Eurovision 2017  που υπάρχει ήδη στο κανάλι: αποκλειστικά βίντεο, παρουσιάσεις των συμμετεχόντων, πρόβες, τις ερμηνείες του ημιτελικού, τα παρασκήνια και άλλα.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Eurovision 2017..

Μερικά σημαντικά στοιχεία για τη Eurovision

Ανάμεσα στους νικητές της Eurovision, η Celine Dion (νικήτρια του 1988) είναι η πιο δημοφιλής στο YouTube μέχρι και σήμερα. Με το σύνολο των προβολών (σε παγκόσμιο επίπεδο) των μουσικών με ανάλογο περιεχόμενο στο YouTube από το 2014,  ακολουθούν οι ABBA (1974), Sertab Erener (2003), Dima Bilan (2008) και Lena (2010).

Για το κανάλι της Eurovision, οι 5 χώρες που βλέπουν περισσότερο την διοργάνωση (με κριτήριο τον χρόνο παρακολούθησης) είναι η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συμμετέχοντες εκτός Ευρώπης, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πρώτες σε χρόνο παρακολούθησης (14η στην κατάταξη στην ιστορία του θεσμού). Η περυσινή απευθείας μετάδοση του Μεγάλου Τελικού του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision παρακολουθήθηκε από σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο μεγάλος τελικός του 2016 ήταν η 3η μεγαλύτερη μουσική απευθείας μετάδοση στην πλατφόρμα του YouTube, από το κορυφαίο κοινό που παρακολούθησε κατά τη διάρκεια του γεγονότος. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2017: Ισραήλ, Πολωνία, Λευκορωσία, Αυστρία, Αρμενία, Ολλανδία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ιταλία, Δανία, Πορτογαλία, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Αυστραλία.
Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση, ενώ ακολουθούν Ισπανία, Νορβηγί

και Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά εμφναίζεται η Κύπρος, και ακολουθούν Ρουμανία, Γερμανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Σουηδία, Βουλγαρία και τη βραδιά κλείνει η Γαλλία.

Eurovision 2017: Κριτική επιτροπή και ψηφοφορία

Τη φετινή επιτροπή (πέντε τακτικά μέλη και ένα αναπληρωματικό) απαρτίζουν οι: Βίκη Γεροθόδωρου (στιχουργός), Ξένια Γκάλη (συνθέτης – παραγωγός), Άκης Αναστασιάδης (μουσικός παραγωγός), Δημήτρης Ουγγαρέζος (ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής),  Άρις Πετράκης (ερμηνευτής), Ζωή Καραπάτη (ραδιοφωνικός παραγωγός – δημοσιογράφος).

Η επιτροπή θα παρακολουθήσει τις δύο γενικές πρόβες του πρώτου Ημιτελικού και του Τελικού, προκειμένου να βαθμολογήσει τα τραγούδια με κριτήρια όπως τη φωνητική ικανότητα των ερμηνευτών, την ερμηνεία των τραγουδιών επί σκηνής, την αρτιότητα και πρωτοτυπία των συνθέσεων, και το συνολικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα για κάθε τραγούδι.

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού Τραγουδίου Eurovision έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Eurovision 2017.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε