Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Eurovision 2018: Ο τελικός της… Κύπρου και της Φουρέιρα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Eurovision 2018

Μια παρουσία που την περιμένουν όλοι με ανυπομονησία. Και μια απουσία που πληγώνει. Απόψε, στις 22:00, είναι η ώρα του μεγάλου τελικού της Eurovision στη Λισσαβώνα. Η Ελλάδα θα είναι απούσα αλλά η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego θα είναι παρούσα και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Ο τελικός της Eurovision θα γίνει στην Altice Arena της Λισσαβώνας. Και τα βλέμματα όλων, όχι μόνο των Ελλήνων και των Κυπρίων, είναι στραμμένα στην Ελένη Φουρέιρα. Η Κύπρος και το Fuego είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Πέρα από το γεγονός πως η Κύπρος εμφανίζεται ως φαβορί και από τα γραφεία στοιχημάτων, υπάρχει ακόμη κάτι θετικό: η Ελένη Φουρέιρα θα βγει στη σκηνή λίγο πριν το τέλος της βραδιάς. Στην 25η θέση θα εμφανιστεί ο τίτλος. Θα είναι δηλαδή το προτελευταίο τραγούδι που θα ακουστεί. Και για πολλούς, αυτό μόνο θετικό είναι.

Άλλωστε και τα στατιστικά δείχνουν ότι τον διαγωνισμό κερδίζουν χώρες που εμφανίζονται στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Θυμηθείτε το τραγούδι της Κύπρου 

Καθίστε αναπαυτικά…

Ο τελικός της 63ης Eurovision θα μεταδοθεί στις 22:00 από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD. Η ραδιοφωνική μετάδοση θα γίνει από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση και στον τελικό της Eurovision, θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Στον τελικό οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του τελικού ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Η χρέωση για κλήση από σταθερά τηλέφωνα είναι 0,65 ευρώ με ΦΠΑ. Η κλήση ή το SMS από κινητά κοστίζει 0,62 ευρώ με ΦΠΑ. Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Eurovision 2018

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινώσουν παρουσιαστές. Οικοδέσποινες της βραδιάς θα είναι οι Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado.

Πως θα εμφανιστούν οι χώρες στη σκηνή της Eurovision

  1. Ουκρανία
  2. Ισπανία
  3. Σλοβενία
  4. Λιθουανία
  5. Αυστρία
  6. Εσθονία
  7. Νορβηγία
  8. Πορτογαλία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Σερβία
  11. Γερμανία
  12. Αλβανία
  13. Γαλλία
  14. Τσεχία
  15. Δανία
  16. Αυστραλία
  17. Φινλανδία
  18. Βουλγαρία
  19. Μολδαβία
  20. Σουηδία
  21. Ουγγαρία
  22. Ισραήλ
  23. Ολλανδία
  24. Ιρλανδία
  25. Κύπρος
  26. Ιταλία

Media Τελευταίες ειδήσεις