Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ευαγγελία Μουμούρη: Ο χώρος μου ξεκίνησε ένα ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακυρώσεων προσωπικοτήτων

Ευαγγελία Μουμούρη: Ο χώρος μου ξεκίνησε ένα ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακυρώσεων προσωπικοτήτων

“Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους του επαγγελματικούς χώρους. Δεν έχουμε την πρωτοκαθεδρία!” είπε η Ευαγγελία Μουμούρη.

Η Ευαγγελία Μουμούρη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Τύπος Tv και στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και μίλησε μεταξύ άλλων για το Me Too και το ξεκαθάρισμα΄που έγινε στον επαγγελματικό της χώρο.

Με όλα αυτά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, στον χώρο της υποκριτικής, αν είχατε παιδί, θα το συμβουλεύατε να αλλάξει επαγγελματικό πλάνο;

Θεωρώ πως είναι ανεπίτρεπτο να μεταφέρουμε τις φοβίες μας σε έναν νέο άνθρωπο με όνειρα και φιλοδοξίες. Μόνο χαρά νιώθω που ο χώρος μου είναι από τους πρώτους που κατάφεραν να ξεκινήσουν ένα ξεκαθάρισμα συμπεριφορών και ακυρώσεων προσωπικοτήτων.

Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας υπάρχουν σε όλους του επαγγελματικούς χώρους.

Δεν έχουμε την πρωτοκαθεδρία! Στον ιατρικό χώρο, στο δικαστικό σώμα, στο σούπερ μάρκετ, στα τηλεοπτικά κανάλια, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν επαγγελματίες που βάλλονται και που ποτέ δεν θα καταφέρουν να μιλήσουν.

Γνωρίζετε πως στα πανεπιστήμια υπάρχουν κορίτσια που εκβιάζονται από καθηγητές για να υπογράψουν το διδακτορικό τους;

Όλα αυτά σας τα λέω για να στηρίξω την απόλυτη θέση μου. Ο χώρος μας είναι ένας μαγικός χώρος. Παίρνουμε μια γραμμένη σελίδα και δημιουργούμε χαρακτήρες, συναισθήματα.

Δημιουργούμε ζωή. Ανάμεσα μας υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι που όρθωσαν το ανάστημα τους και είπαν στο άδικο, «φτάνει. Ως εδώ». Είναι ένας ζηλευτός χώρος και ελπίζω να γίνει παράδειγμα σε όλους.

Media Τελευταίες ειδήσεις