Ξέσπασε η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά το πρωί της Τετάρτης (01.04.2026) στο Buongiono, καθώς σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών προκαλεί η κατάσταση σε ειδικό σχολείο στην Καισαριανή, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για υποδομές που παραμένουν για δεκαετίες χωρίς ουσιαστική ανακαίνιση.
Η αντιδήμαρχος Καισαριανής, Κανέλλα Γεωργοπούλου, μιλώντας στη Φαίη Σκορδά περιέγραψε την εικόνα εγκατάλειψης, επισημαίνοντας στην παρουσιάστρια ότι μία από τις δύο πτέρυγες του σχολείου δεν έχει ανακαινιστεί από το 1962, με αποτέλεσμα, όπως είπε, τα παιδιά να βρίσκονται σε κίνδυνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως πρόσθεσε, η δεύτερη πτέρυγα, η οποία δεν διαθέτει τουαλέτες, έχει ανακαινιστεί τη δεκαετία του ’80, ωστόσο σήμερα χρήζει άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης.
Η Φαίη Σκορδά έκανε λόγο για «πινγκ πονγκ» ευθυνών
Την ίδια στιγμή, η Φαίη Σκορδά εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία δύο χρόνια, κάνοντας λόγο για «πινγκ πονγκ» ευθυνών, ενώ, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, τα περίπου 700.000 ευρώ που είχαν αρχικά προβλεφθεί για παρεμβάσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμα.
«Και το θέμα είναι να λυθεί, γιατί αν κάτι γίνει αύριο-μεθαύριο εάν κάτι γίνει, χτυπάω ξύλο, αύριο μεθαύριο με παιδάκια τα οποία μπορεί να είναι σε αμαξίδια, τα οποία μπορεί να είναι σε φάσμα αυτισμού. Σήμερα με αυτή τη βροχή που δόθηκε η άδεια να ‘ναι ανοιχτά τα σχολεία! Και καλώς! Οι άνθρωποι ξέρουνε. Τα παιδιά… Το ειδικό σχολείο που θα είναι εκεί με τις βροχές, αν γίνει κάτι, τι θα πει το Υπουργείο Παιδείας; “Φταίει ο Δήμος”;», σχολίασε η Φαίη Σκορδά.