Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φωτεινή Ντεμίρη: Τρελάθηκα όταν έμαθα όλα αυτά

Φωτεινή Ντεμίρη: Τρελάθηκα όταν έμαθα όλα αυτά

«Ήταν φρικτό, δεν το χωρούσε ο νους μου», λέει η Φωτεινή Ντεμίρη.

Η Φωτεινή Ντεμίρη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το κίνημα metoo και τις αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου.

Θα ήθελα το σχόλιό σας για όλα όσα συνέβησαν στο θέατρο. Είναι σημαντικό που έμειναν εκτός αυτά τα πρόσωπα;

Ναι είναι σημαντικό, το βρίσκω πολύ θετικό γιατί η κατάσταση είχε παραγίνει. Ήταν φρικτό που κάποιοι άνθρωποι στο θέατρο θέλησαν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Αυτό όλο που έγινε ίσως να αποτελέσει ένα μάθημα ώστε να αποτρέψει άλλους να φερθούν ανάλογα. Μπορεί στο εξής κάποιος που θα συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές να μιλήσει και να βρει το δίκιο του. Παλαιότερα όλα αυτά έμεναν εκεί που γινόντουσαν και δεν έβγαιναν προς τα έξω.

Εσείς προσωπικά γνωρίζατε πως υπήρχαν άνθρωποι στον χώρο που υιοθετούσαν τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Άσχημες συμπεριφορές ήξερα ότι υπήρχαν αλλά αυτό δεν το φανταζόμουν. Δεν ήξερα για βιασμούς και δεν τα χωρούσε ο νους μου όλα αυτά. Τρελάθηκα όταν έμαθα όλα αυτά.

Εσείς είχατε συναντήσει τέτοια φαινόμενα;

Όχι αλλά όταν γνώριζα πως πρόκειται να συνεργαστώ με κάποιον που έχει περίεργη συμπεριφορά, απέφευγα να συνεργαστώ μαζί του. Ο φόβος μου με προφύλαξε.

Γενικά πιστεύετε ότι αυτοί οι άνθρωποι που κατηγορήθηκαν θα έχουν μια ευκαιρία στο χώρο αν αθωωθούν; Εσείς θα συνεργαζόσασταν μαζί τους;

Δεν ξέρω αν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία. Δεν νομίζω πως θα συνεργαζόμουν με αυτά τα πρόσωπα. Δεν είχα συνεργαστεί ποτέ μαζί τους και δεν νομίζω ότι θα συνεργαστώ ό,τι και να γίνει.

Media Τελευταίες ειδήσεις