Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φώτης Σπύρος: Έξι χρόνια δεν έχω βάλει σταγόνα στο στόμα μου, είναι κατόρθωμα

Φώτης Σπύρος: Έξι χρόνια δεν έχω βάλει σταγόνα στο στόμα μου, είναι κατόρθωμα

Σε μια εξομολόγηση ψυχής για τον αλκοολισμό προχώρησε ο Φώτης Σπύρος.

Για την μάχη που έδωσε και δίνει με τον αλκοολισμό μίλησε εκ βαθέων ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού.

Αλκοολισμός. Ένα τέρας με το οποίο πολέμησες και νίκησες;

Το νίκησες με τον αλκοολισμό δεν μπορούμε να το λέμε ποτέ. Είναι πάντα μεγαλύτερο από εσένα. Λίγο να αφεθείς θα ξανά πέσεις στο αλκοόλ. Είσαι πάντα εν δυνάμει αλκοολικός, κάθε μέρα μπορείς να πας στο περίπτερο και να πάρεις να πιείς. Το σίγουρο είναι ότι είναι μεγάλη δουλειά το ότι έχω καταφέρει εδώ και έξι χρόνια να μην βάλω σταγόνα στο στόμα μου. Είναι κατόρθωμα. Πάλεψα πολύ με τον αλκοολισμό. Έδωσα σχεδόν δυόμισι χρόνια από την ζωή μου γι’ αυτή την πάλη. Και συνεχίζω να παλεύω καθημερινά. Κάθε βράδυ λέω στον εαυτό μου ότι χαίρομαι που δεν ήπια και σήμερα. Η περίοδος του αλκοολισμού ήταν γεμάτη σκοτάδια. Πολλά όνειρα μου χάθηκαν στην πορεία εξαιτίας αυτού.

Πώς πήρες την απόφαση να βγεις από όλο αυτό;

Όταν αποφάσισα να μπω σε πρόγραμμα και να κλειστώ μέσα για μήνες και να μην ξέρει ούτε η μάνα μου πού είμαι, δεν ήμουν ο εαυτός μου. Είναι ακριβώς όπως στο λέω, ήμουν ένας άλλος. Δεν ξέρω τι με οδήγησε να γίνω καλά. Μάλλον ο Θεός. Πιστεύω στην ανώτερη δύναμη. Εγώ δεν είχα λόγο να θέλω να γίνω καλά, καθώς δεν είχα καμία υποψία ότι δεν είμαι καλά. Δεν ήταν δηλαδή μια συνειδητή απόφαση. Ο Θεός με «έσπρωξε» να το κάνω.

H οικογένεια σου πώς το αντιμετώπισε όλο αυτό;

Η οικογένεια μου, το περιβάλλον μου είχα να μου μιλήσουν σχεδόν τρία χρόνια. Και πολύ καλά έκαναν, τους ευχαρίστησα γι’ αυτή τους τη στάση. Όταν αποφάσισα να μπω στο πρόγραμμα, έπρεπε κάποιος να υπογράψει, ο πατέρας μου μόλις είχε φύγει από τη ζωή, οπότε πήρα τη μάνα μου να υπογράψει, όπως κι έγινε.

Media Τελευταίες ειδήσεις