Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Game of Thrones» – Το making of και η πρεμιέρα

«Game of Thrones» – Το making of και η πρεμιέρα

Όσοι δεν έχετε δει τη σειρά «Game of Thrones» αξίζει να την παρακολουθήσετε. Δεν είναι τυχαίο που εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο περιμένουν εναγωνίως την έναρξη του 4ου κύκλου της που έχει ανακοινωθεί από το ΗΒΟ ότι θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου.

Στη χώρα μας, την πετυχημένη σειρά προβάλλει ο ΣΚΑΪ και την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει να προβάλλει το 2ο κύκλο της. Έτσι όσοι την παρακολουθείτε μπορείτε να την παρακολουθήσετε ξανά, ενώ όσοι την δείτε για πρώτη φορά να είστε σίγουροι ότι θα σας κερδίσει και θα περιμένετε κι εσείς εναγωνίως μαζί με τους υπόλοιπους τηλεθεατές τα επόμενα επεισόδια.


Για να σας βοηθήσω να μπείτε καλύτερα στο κλίμα της «Game of Thrones» να σας πω λοιπόν ότι ο 2ος κύκλος είναι βασισμένος στο δεύτερο βιβλίο του George R.R. Martin με τίτλο «Σύγκρουση Βασιλέων». Είναι κι αυτός γεμάτος ίντριγκες και συνωμοσίες, νέες φιλίες και ανίερες συμμαχίες, νέα πρόσωπα και συναρπαστικές εξελίξεις. Διαδραματίζεται στην εποχή των Λευκών Κοράκων, όπου πέντε διεκδικητές του θρόνου γεμάτοι συνομωσίες ζουν μέσα σ’ ένα ζοφερό, χειμωνιάτικο σκηνικό. Στο King’s Landing βασιλιάς είναι τώρα ο νεαρός αλλά αδίστακτος Joffrey, με συμβούλους την πανούργα μητέρα του, τη Cersei, και το θείο του, τον Tyrion. Ωστόσο, την κυριαρχία των Lannister στο θρόνο επιβουλεύονται πολλοί και ισχυροί αντίπαλοι: ο Robb Stark, γιος του νεκρού πλέον Eddard Stark, η Daenerys Targaryen, η οποία προσπαθεί να ανασυγκροτήσει μόνη τις δυνάμεις της στην ανατολή με τη βοήθεια των τριών δράκων της, ο Stannis Baratheon, αδελφός του νεκρού βασιλιά Robert Baratheon που αμφισβητεί το δικαίωμα του Joffrey στο θρόνο και επιστρατεύει τη βοήθεια μιας ισχυρής ιέρειας για να τον εκτοπίσει, ο Renly Baratehon, αδελφός του Stannis με ισχυρές φιλίες που του παρέχουν οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη ώστε να αναρριχηθεί αυτός στο θρόνο και ο Theon Greyjoy, που αν και μεγάλωσε στον Οίκο των Stark δεν ξέχασε ποτέ ότι οι πραγματικές του ρίζες είναι στα Σιδερένια Νησιά.


Ο 2ος κύκλος του «Game of Thrones» που είναι γυρισμένος στο Μπέλφαστ, την Ισλανδία και την Κροατία, χάρισε έξι ακόμη βραβεία Emmy στους δημιουργούς και το καστ της σειράς. Στο πρώτο επεισόδιο του 2ου κύκλου που θα προβληθεί από τον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα στις 23:15, ο Robb Stark μαζί με το στρατό του είναι ακόμη σε πόλεμο με τον Οίκο των Lannister. Εν τω μεταξύ, ο Tyrion έρχεται στο King’s Landing, την πρωτεύουσα των επτά βασιλείων, για να γίνει σύμβουλος του νεαρού βασιλιά Joffrey και να προσπαθήσει να χαλιναγωγήσει τις απερισκεψίες του. Στο νησί Dragonstone, ο Stannis Baratheon σχεδιάζει επίθεση για να πάρει ξανά στα χέρια του το θρόνο του νεκρού αδελφού του, αυτή τη φορά με σύμμαχό του τη φλογερή Μελισσάνδρη, μια μυστηριώδη ιέρεια ενός ξένου θεού. Στην άλλη πλευρά της θάλασσας, η Daenerys με τους τρεις δράκους της και όλο το τάγμα Khalasar προσπαθούν να διασχίσουν την Κόκκινη Έρημο για να βρουν συμμάχους, ή έστω πόσιμο νερό. Στον Βορρά, αρχηγός του πάμφτωχου πλέον Winterfell είναι ο Bran Stark, ενώ πέρα από τα Τείχη ο Jon Snow και η Νυχτερινή Φρουρά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κινδύνους που δεν είχαν υπολογίσει. 


Επίσης, είναι ευκαιρία πριν παρακολουθήσετε –για πρώτη ή πολλοστή φορά- το 2ο κύκλο, να δείτε το Making of του, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 01:15. Όσοι… ξενυχτήσετε θα περάσετε καλά, αφού οι δημιουργοί και το καστ θα σας… προσφέρουν μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ πρόσβαση πίσω από τις κάμερες ώστε να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τη σειρά. Ξεκινώντας από μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα-κλειδιά του 1ου κύκλου, οι συγγραφείς και οι πρωταγωνιστές δίνουν στοιχεία για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στον επόμενο. Οι χαρακτήρες που για πρώτη φορά εισάγονται στην πλοκή ή αποκτούν πιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή της, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια αυτών που τους γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον: των ηθοποιών που τους υποδύονται. ΄

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε