Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γεράσιμος Γεννατάς: Μια κοινωνία που σκοτώνει τις γυναίκες δεν είναι κοινωνία

Γεράσιμος Γεννατάς: Μια κοινωνία που σκοτώνει τις γυναίκες δεν είναι κοινωνία

“Δεν είναι ζωή αυτή που κάνουμε” υπογραμμίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Με αφορμή τον δεύτερο κύκλο της σειράς “Έρωτας φυγάς” στο OPEN, ο Γεράσιμος Γεννατάς έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Ρενέ Σαραντινού όπου και εστίασε με λόγο αιχμηρό στην κοινωνία την οποία και ζούμε.

Τι θέλεις να έρθει στη ζωή σου;

Θέλω να έρθει μια καλύτερη ζωή για την κοινωνία, δεν είναι ζωή αυτή που κάνουμε. Δεν γίνεται να ζούμε σε μια κοινωνία που σκοτώνουμε τις γυναίκες. Μια κοινωνία που σκοτώνει τις γυναίκες δεν είναι κοινωνία. Βλέπεις ότι υπάρχει τρομακτικό μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους, κάθε μέρα.

Τι πιστεύεις ότι το πυροδοτεί αυτό;

Τονίζεται, τονώνεται και πριμοδοτείται πάρα πολύ, την τελευταία δεκαετία, ο εγωισμός, ένας κενός εγωισμός, ένα «εγώ» που δεν είναι τίποτα, ενώ ο καθένας λέει ότι «είναι δικαίωμά μου». Έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει πρωτίστως ένα συλλογικό δικαίωμα και δεν υπάρχει το «είναι δικαίωμά μου».

Μέσα στο συλλογικό δικαίωμα είναι και το δικό μου το δικαίωμα. Σε λίγο θα τρωγόμαστε στους δρόμους, υπάρχει μίσος. Πρέπει όλοι μας, από οπουδήποτε είμαστε, να δουλέψουμε γι’ αυτό. Δεν είναι κοινωνία αυτή, που σκοτώνει ο ένας τον άλλον…

Παλαιοτέρα ήσουν πιο οξύς στις απόψεις σου, είναι θέμα ωριμότητας;

Και τώρα είμαι, δεν έχω ωριμάσει, όχι, απλώς προσπαθώ να γίνω πιο ευγενικός, αλλά βλέπεις ότι τα πράγματα είναι ίδια. Μιλάω για την κακία που υπάρχει, για το μίσος των ανθρώπων, που είναι σαν να μη θέλουμε να ζήσουμε μεταξύ μας. Πέραν όλων των υπολοίπων, και άσε το περιβάλλον, που θα τα πληρώσουμε όλα αυτά. Όλοι μας νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί, να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και να γελάμε; Το θέλουμε;

Media Τελευταίες ειδήσεις