Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Γεράσιμος Γεννατάς: Σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα έχουμε θέατρο

Γεράσιμος Γεννατάς: Σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα έχουμε θέατρο

“Θα έχουμε μόνο πέντε θέατρα και τίποτα άλλο καθώς δεν επιθυμεί κάτι διαφορετικό ο κόσμος” δήλωσε ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Την άποψή του για το ελληνικό θέατρο εξέφρασε ο Γεράσιμος Γεννατάς στο koita magazine.gr και τον Πάνο Σταματόπουλο. Παράλληλα, ο ηθοποιός μίλησε για το αν έχει κάποιο καλλιτεχνικό απωθημένο που θα ήθελε να πραγματοποιήσει. 

Στην εποχή που ζούμε, όπου τα social media αποτελούν το κέντρο της πληροφόρησης, θα έμπαινες στη διαδικασία να εκφράσεις τη γνώμη σας ανοιχτά για κάτι ή θα επέλεγες να το κρατήσεις για τον εαυτό σου και τους δικούς σου ανθρώπους ώστε να μην «ενοχλήσει» κάποιον;

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που λέω δημόσια τη γνώμη μου και μάλιστα την γνώμη που αναφέρεται στην κοινωνία. Δεν θα εκφράσω την γνώμη μου σε καμία περίπτωση για ένα προσωπικό ζήτημα. Νομίζω ότι την εποχή που ζούμε, μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ της ψυχής, του ανθρωπισμού και των υλικών πραγμάτων και δυστυχώς σ’ αυτή την μάχη τα υλικά νικούν κατά κράτος. Είναι σαν να μην έχουμε εαυτό και ο εαυτός μας προσδιορίζεται από την κατοχή κάποιων πραγμάτων γι’ αυτό και δεν ακούμε μουσική και δεν διαβάζουμε βιβλία.

Εν έτει 2023 υπάρχει ακόμα κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο ή απωθημένο που θα ήθελες τα επόμενα χρόνια να γίνει πραγματικότητα, όπως ένα project που βρίσκεται στα σκαριά ή μια συνεργασία;

Οφείλω να κάνω αυτό που επιθυμεί η ψυχή μου. Ένα θέατρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό αλληλέγγυο και διασκεδαστικό πολλές φορές διότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διατυπώσω ξανά την απαισιοδοξία μου. Πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα έχουμε θέατρο. Θα έχουμε μόνο πέντε θέατρα και τίποτα άλλο καθώς δεν επιθυμεί κάτι διαφορετικό ο κόσμος. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρχουν επιλεγμένες παραστάσεις από συγκεκριμένους φορείς και τίποτα άλλο και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω και το διατυπώνω όπου και αν βρεθώ.

Media Τελευταίες ειδήσεις