Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γη της ελιάς – επόμενα επεισόδια: Κρίσιμες αποφάσεις με την πλάτη στον τοίχο

Γη της ελιάς – επόμενα επεισόδια: Κρίσιμες αποφάσεις με την πλάτη στον τοίχο

Στη δίνη των εξελίξεων θα βρεθούν οι ήρωες της σειράς «Η γη της ελιάς» στα επεισόδια που θα προβληθούν από τη Δευτέρα 23 Μαϊου μέχρι και την Πέμπτη 26 Μαϊου 2022. Απρόσμενες συναντήσεις, κρίσιμες αποφάσεις αλλά και νέες γνωριμίες έρχονται στα επόμενα επεισόδια.

Όσα θα δούμε από την Δευτέρα 23 έως και την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 21:00, στο MEGA.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 200 (Δευτέρα 23 Μαΐου)

Σε μεγάλη ανησυχία βρίσκεται η Βασιλική καθώς η κατάσταση της υγείας του μωρού παραμένει σταθερά κρίσιμη. Η επανεμφάνιση του Ανέστη στο χωριό ταράζει τη Μαρίνα και την Ευτυχία, ενώ ο Κουράκος τον προειδοποιεί πως στην πρώτη στραβοτιμονιά που θα κάνει, θα τον κλείσει πάλι στη φυλακή.

Η Εύα συνεχίζει να στριμώχνει τον Στάθη για τη στάση που κρατά απέναντί της, αλλά εκείνος δεν θέλει περαιτέρω δεσμεύσεις. Η αναβολή του γάμου της Ισμήνης και του Κωνσταντίνου φαντάζει ως η μόνη λύση μπροστά στο πρόβλημα που προέκυψε με το σπίτι όπου επρόκειτο να μετακομίσουν.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος πιέζει τον Δημήτρη να του παραδώσει τα λάφυρα της ληστείας κι εκείνος, με την πλάτη στον τοίχο, αποφασίζει να εντείνει τον εκβιασμό του προς την Αθηνά.

Ο Φίλιππος αγοράζει το θερμοκήπιο από την Άννα και τον Λεωνίδα, και τους δίνει μια οικονομική ανάσα. Ο Ισίδωρος ετοιμάζεται να φύγει για την Αθήνα, κρυφά από όλους, με σκοπό να συναντήσει τη γυναίκα που έχει υιοθετήσει την εγγονή του.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 201 (Τρίτη 24 Μαΐου)

Σε δικαστικούς μπελάδες βρίσκεται η Χάιδω καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει τη δίωξη για ηθική αυτουργία, σχετικά με τον πυροβολισμό του Στέφανου από τον Φίλιππο.

Η Ισμήνη απογοητεύεται με την αναβολή του γάμου, αλλά παρηγορείται από την επαγγελματική της επιτυχία, με την Αλκμήνη να αποδεικνύεται πολύτιμη βοηθός. Ο Στέφανος συλλέγει πληροφορίες για την Ισπανία και ο Ιάκωβος δείχνει πολύ πρόθυμος να τον βοηθήσει. Παράλληλα τα ξαναβρίσκει με την Ελένη, γεγονός που κακοφαίνεται πολύ στην Αρετή.

Η Ιουλία ανακαλύπτει το κρυφό ταξίδι του Ισίδωρου στην Αθήνα και ειδοποιεί την Αντιγόνη. Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος συστήνεται στη δικηγόρο, Φανή Αναστασίου (Νίκη Παλληκαράκη), η οποία μόλις μαθαίνει ποιος είναι θυμώνει και του ζητά να φύγει.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 202 (Tετάρτη 25 Μαΐου)

Το παιδί της Βασιλικής και του Φίλιππου ξυπνά από το κώμα. Η Φανή Αναστασίου, μετά τη συνάντηση με τον Ισίδωρο, πηγαίνει στο Σούνιο για να δει τη Μαρία. Εκεί εμφανίζεται η Αντιγόνη και οι δύο γυναίκες συναντιούνται μετά από έξι χρόνια.

Ο Στέφανος αποφασίζει να πάει στην Ισπανία και η Ελένη δείχνει πως θέλει να τον ακολουθήσει. Ο Ισίδωρος στήνεται έξω από το σπίτι της Φανής και βλέπει για πρώτη φορά την εγγονή του.

Ένα πρόβλημα στην κατασκευή του ελαιοτριβείου του Ιάκωβου δεν του επιτρέπει να συνοδεύσει την Αθηνά στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, ο αδελφός της Εύας, ο Άρης (Νίκος Μέλλος), την επισκέπτεται στη Μάνη και γνωρίζεται με τον Στάθη.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 203 (Πέμπτη 26 Μαΐου)

Τα ευχάριστα νέα για την εξέλιξη της υγείας του μωρού ανακουφίζουν τον Φίλιππο και τη Βασιλική, οι οποίοι επιτέλους ατενίζουν πάλι το μέλλον με αισιοδοξία. Η Χάιδω τούς προτείνει να ταξιδέψουν για λίγες ημέρες προκειμένου να ξεκουραστούν.

Η Βασιλική αποφασίζει να πάνε στη Σύμη για να εκπληρώσει το τάμα που έχει στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, και μετά να μείνουν στη Ρόδο. Ο Ισίδωρος ανακαλύπτει πως η Φανή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα κι αρχίζει να απολαμβάνει την παρέα της. Μια τυχαία συνάντηση με τη μικρή Αγγελική τον γεμίζει συγκίνηση κι έτσι παρατείνει την παραμονή του στην Αθήνα για να τη γνωρίσει καλύτερα.

Η Εύα συστήνει τον αδελφό της, τον Άρη, στην κοριτσοπαρέα κι εκείνος δείχνει ιδιαίτερα γοητευμένος από την Ευτυχία. Η Αθηνά φτάνει στο Σούνιο κι ανακαλύπτει το ξεχασμένο μπουφάν της Αντιγόνης, βάζοντας έτσι τη Μαρία σε περιπέτειες. Η Εύα νιώθει πως ο Στάθης δεν την υπολογίζει όσο εκείνη και είναι διστακτική ως προς την μόνιμη μετακόμιση στη Μάνη.

Παράλληλα, ο Στάθης πιέζει τον Στέφανο να φύγει για την Ισπανία και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται. Ο Κουράκος εντείνει την παρακολούθηση του Ανέστη, ψάχνοντας με κάθε τρόπο στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στον άνθρωπο που τον πυροβόλησε. 

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου 

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου 

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός 

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Νίκος Μέλλος, Αγγελική Κιντώνη

Guest: Μαρία Φιλίππου, Χρύσα Παπά, Νίκη Παλληκαράκη

Και οι: 

Στέλα Φυρογένη 

Στέφανος Κυριακίδης 

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου 

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης 

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου 

Guest star, Μάρω Κοντού.

Media Τελευταίες ειδήσεις