Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Γιάννης Μουζάλας: «Βεβαίως και φοβόμαστε για θανάτους στην Ειδομένη»

Γιάννης Μουζάλας: «Βεβαίως και φοβόμαστε για θανάτους στην Ειδομένη»

Αναθεωρεί τις απόψεις και τη στάση του ως ακτιβιστής υποστηρίζοντας ότι τώρα, ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει πιο σφαιρική άποψη για όσα γίνονται και μπορούν να γίνουν.

Ο Γιάννης Μουζάλας που μετά τις δηλώσεις του για τα Σκόπια βρέθηκε στο επίκεντρο έντονου σχολιασμού μιλά στον Αντώνη Σρόιτερ για την πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ρεύμα, λέγοντας πως «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ του θέση για ανοιχτά σύνορα. Αυτό που μπερδεύει ο κόσμος είναι θέσεις κινημάτων για ανοιχτά σύνορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκονταν με πάθος και εγώ προσωπικά στην Ευρώπη όταν μας κατηγορούσαν ότι έχουμε ανοιχτά σύνορα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί λέει ότι «Αυτό που αισθάνεται κανείς είναι θυμός και πένθος. Αυτό που καταβάλλουμε είναι ένας τοκετός στην Ειδομένη να γίνει με ασφάλεια. Αυτό είμαι υποχρεωμένος να κάνω. Αυτό που είναι στοίχημα για εμένα είναι να μπορέσω αυτό το παιδάκι και το επόμενο που θα γεννηθεί, ακόμα και να γεννηθεί μέσα στη σκηνή, να έχει ζεστό νερό και να έχει κοντά του παιδίατρο. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Τώρα έχουμε ένα μικρό χάος! Το ίδιο είχαμε και τον Σεπτέμβρη στα νησιά μας», τονίζοντας πως «Βεβαίως και φοβόμαστε για θανάτους στην Ειδομένη. Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνει παιδάκι στον καταυλισμό. Αυτό είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί»!

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλά στην εκπομπή του ALPHA και για το ρόλο των ΜΚΟ, σημειώνοντας ότι «Στα νησιά μας ξέρουμε πια τι γίνεται με τις ΜΚΟ. Στην αρχή είχαμε το ίδιο πρόβλημα όπως εδώ. Οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι κάλυψαν στην αρχή τα κενά, πολλές φορές με άτσαλο τρόπο. Χωρίς αυτούς όμως δεν θα τα καταφέρναμε. Στην Ειδομένη υπήρξε ένα ξαφνικό ρεύμα, δεν το αντιμετωπίζουμε ακόμη σωστά. Αυτό θα πάρει μορφή. Μερικές ΜΚΟ είναι αθώες και μερικές άλλες δεν είναι…! Θα σας πω μορφές μη αθωότητας. Καλοί άνθρωποι που οι πράξεις τους δεν βοηθάνε. Στην Ειδομένη μοιράστηκε μια προκήρυξη ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά με αποτέλεσμα να πνιγούν άνθρωποι. Δεν ξέρουμε αν το έκανε κάποια οργάνωση, μπορεί αυτός που το έκανε να ήταν καλός άνθρωπος αλλά τα έκανε θάλασσα. Υπάρχουν κάποιοι που πρεσβεύουν τα ανοιχτά σύνορα. Πάει κάποιος στον Πειραιά και μοιράζει φυλλάδια ότι κάτω από τη λαϊκή πίεση θα ανοίξουν τα σύνορα», ενώ τονίζει ότι «Υπάρχουν ύποπτες Οργανώσεις που βγάζουν μια φωτογραφία στη βάρκα με ένα μικρό παιδί και μέσω του internet βγάζουν 200.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες».

Απόψε, στις 23:45, λοιπόν ο Αντώνης Σρόιτερ με την κάμερα της «Αυτοψίας» συναντά τον Γιάννη Μουζάλα που μεταξύ των άλλων τονίζει ότι «Υπάρχει ένας μύθος γύρω από την Αμυγδαλέζα. Δεν έπαψε να λειτουργεί ποτέ. Αυτή τη στιγμή έχει 400 κρατούμενους», ενώ παραδέχεται στην εκπομπή του ALPHA ότι «Αυτή τη στιγμή ως Υπουργός καταλαβαίνω την εικόνα πιο σφαιρικά, πιο καθαρά. Καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά τα οποία ζήταγα ως ακτιβιστής στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε