Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γιώργος Δασκουλίδης: Ο Παντελής Παντελίδης άλλαξε εντελώς τα δρώμενα

Γιώργος Δασκουλίδης: Ο Παντελής Παντελίδης άλλαξε εντελώς τα δρώμενα

«O Παντελής Παντελίδης ήταν φαινόμενο για ένα πολύ απλό λόγο», λέει ο Γιώργος Δασκουλίδης.

Ο Γιώργος Δασκουλίδης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη.

Με την κατάθλιψη έχετε φλερτάρει ποτέ;

Δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν το έχω περάσει, αλλά έχω νιώσει κάποιες φορές ότι είναι ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα και μπορεί να είχε περάσει από το μυαλό μου η κατάθλιψη. Αλλά δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα το πέρασα ποτέ. Είχα όμως κακές στιγμές, όπως όλοι μας.

Έχετε μιλήσει με υπέροχα λόγια για τον Παντελή Παντελίδη. Τον θεωρούσατε φαινόμενο;

O Παντελής Παντελίδης ήταν φαινόμενο για ένα πολύ απλό λόγο, δημιούργησε μια δικιά του σχολή. Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει στη σύγχρονη μορφή το τραγούδι με τον λόγο του. Ο τρόπος που χειριζόταν τη γλώσσα ήταν πάρα πολύ άμεσος για τη νεολαία. Άλλαξε εντελώς τα δρώμενα.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Παντελής στο να παραμείνει το λαϊκό τραγούδι για κάποια χρόνια ακόμα. Τον γνώριζα προσωπικά, ήταν ένα καταπληκτικό παιδί και δεν θα πω σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά θα πω σίγουρα σπουδαίος δημιουργός με τη σύγχρονη μορφή της έννοιας. Μπορεί να μην ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά στην εποχή του ήταν μοναδικός.

Media Τελευταίες ειδήσεις