Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιώργος Λιανός: Δεν ήμουν απόλυτος ως καλλιτέχνης, δεχόμουν την γνώμη του καθενός

Γιώργος Λιανός: Δεν ήμουν απόλυτος ως καλλιτέχνης, δεχόμουν την γνώμη του καθενός

“Η αλήθεια είναι ότι με πήγε λιγότερο κοπιαστικά προς την τηλεόραση από ότι προς το τραγούδι” είπε ο Γιώργος Λιανός.

Στην Real L!fe και στην Νίκη Κώτσου μίλησε ο Γιώργος Λιανός για την ενασχόλησή του με την τηλεόραση και τον λόγο που το τραγούδι μπήκε σε δεύτερη μοίρα. 

Αν κοιτάξει κανείς την πορεία σου συνειδητοποιεί ότι η ζωή σε πήγε αλλιώς κι από το τραγούδι βρέθηκες στην παρουσίαση και στην τηλεόραση…

Η αλήθεια είναι ότι με πήγε λιγότερο κοπιαστικά προς την τηλεόραση από ότι προς το τραγούδι.

Γιατί λες ότι δεν έγινε αυτό στο τραγούδι;

Νομίζω ότι έκανα το κλασικό λάθος από τα πρώτα βήματα, που είναι και τα πιο σημαντικά. Ακολουθούσα συμβουλές άλλων και προτάσεις που μπορεί να μην μου ταίριαζαν. Εγώ δεν ήμουν απόλυτος ως καλλιτέχνης, δεχόμουν την γνώμη του καθενός. Εκείνο που συνειδητοποίησα με τα χρόνια για το τραγούδι είναι ότι πρέπει να είσαι πολύ συνειδητοποιημένος στο τι θες να πουλήσει και τι σου πάει.

Μήπως το μυστικό τελικά είναι να είσαι ο εαυτός σου;

Ακριβώς, εκτός αν πετύχεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία και ξέρει να σε πλάσει. Η πρώτη μου για παράδειγμα δισκογραφική δουλειά είναι το Ας εκτεθώ κι αυτό είναι ένα κομμάτι που κυκλοφορεί ακόμη. Αυτό, λοιπόν, το κομμάτι το είχα ακούσει σε demo κι αμφιταλαντευόμουν, πίστευα ότι δεν μου πάει, ενώ ο Ηλίας Μπενέτος γελούσε τότε κι είχε δίκιο. Μετά, απλώς δεν συμβιβάστηκα με το γίγνεσθαι της ελληνικής μουσικής όσον αφορά τα ελληνικά μαγαζιά, τους επιχειρηματίες, τις υποχωρήσεις που πρέπει να κάνεις, τις δισκογραφικές και προκειμένου να χαλάσω το στομάχι μου, αποφάσισα να το κάνω σε πιο χαμηλό επίπεδο και να με γεμίζει ουσιαστικά, αλλά όχι να με αγχώνει.

Media Τελευταίες ειδήσεις