Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γιώργος Μαργαρίτης: Το ραντεβού με τον Τάκη Σούκα άργησε 4 χρόνια λόγω τζόγου

Γιώργος Μαργαρίτης: Το ραντεβού με τον Τάκη Σούκα άργησε 4 χρόνια λόγω τζόγου

Χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια για να πάρει απόφαση ο Γιώργος Μαργαρίτης να «κόψει» το τζόγο. Στο μεταξύ, είχε… αργήσει στο ραντεβού με τον Τάκη Σούκα για τον πρώτο του δίσκο, τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Για το ραντεβού που “κλείστηκε” το 1976 αλλά έγινε το ’80 λόγω… τζόγου, μίλησε ο Γιώργος Μαργαρίτης σήμερα (03.04.2023) στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, όντας καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν.

«Ο τζόγος είναι πάθος το οποίο σε κάθε ό,τι θέλει μερικές φορές και δεν μπορείς να το αποφύγεις», είπε ο Γιώργος Μαργαρίτης, σημειώνοντας ότι σε εκείνον χρειάστηκε μια 10ετία για να βρει τη δύναμη να σταματήσει το τζόγο.

Εξαιτίας του εθισμού του, είπε, ήταν και ασυνεπής. Έτσι… άργησε 4 χρόνια στο ραντεβού με τον συνθέτη Τάκη Σούκα.

«Το ραντεβού μας ήταν το ‘76 και ανταμώσαμε το ’80. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Και όταν με είδε ο Σούκας μου είπε “τελείωσε ο τζόγος; Άμα τελείωσε να κάνουμε δίσκο”», θυμήθηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

 

Αργότερα, ο γνωστός τραγουδιστής συγκινήθηκε και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν θυμήθηκε τον πατέρα του, ο οποίος είχε ορφανέψει από πατέρα πριν καν γεννηθεί.

«Εσύ γιατί στα δύσκολα φωνάζεις πατέρα και όχι μάνα;», ρώτησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ο πατέρας μου ορφάνεψε όταν ήταν ακόμα στην κοιλιά της μάνας του. Ο παππούς μου πέθανε 29 χρονών, οπότε πήρε το όνομά του. Και όταν έκανε την οικογένειά του, σε εμένα τουλάχιστον έλεγε πολλές φορές: “παντρευτείτε τώρα που έχετε τον πατέρα σας, τι ανάγκη έχετε εσείς, έχετε τον πατέρα σας”. Κι εμείς δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη.

Αυτός όμως ο πόνος του δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Ήταν που δε γνώρισε τον πατέρα του. Για φαντάσου πόσα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει τους γονείς τους. Ρωτήστε τους τι πόνο έχουν. Έχουν τίποτα άλλο; Ούτε τα χρήματα δεν θέλουν, θέλουν να γνωρίσουν ποιοι ήταν οι γονείς τους», ανέφερε συγκινημένος ο τραγουδιστής και ξέσπασε σε κλάματα.

 

«Σε καταλαβαίνω, καταλαβαίνω τη συγκίνησή σου και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ», του είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Εγώ σας ευχαριστώ, φεύγω ευχαριστημένος», απάντησε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Media Τελευταίες ειδήσεις