Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιώργος Ματαράγκας: Στοχοποίησαν μόνο τον δικό μας χώρο και αυτό είναι τραγικό

Γιώργος Ματαράγκας: Στοχοποίησαν μόνο τον δικό μας χώρο και αυτό είναι τραγικό

“Όταν μου έκαναν κινήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, αντιδρούσα βίαια. Κυκλοφόρησε στον χώρο ότι αντιδρούσα και σταμάτησαν λίγο να γίνονται αυτά τα πράγματα” δήλωσε ο Γιώργος Ματαράγκας.

Ο Γιώργος Ματαράγκας έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στον Ανδρέα Θεοδώρου και μίλησε για της αποκαλύψεις στον χώρο του θεάματος με το Me Too και την προσωπική του εμπειρία.

Μετά το #metoo θα βγει ο κλάδος σας πιο δυνατός;

Εμείς βγήκαμε μπροστά και μιλήσαμε για το #metoo γιατί μας ξέρει ο κόσμος και μας ακούει. Η κάθαρση πρέπει να γίνει σε όλη την κοινωνία. Με το #metoo όμως λένε όλοι , ότι μόνο στον χώρο τον δικό μας γίνονται αυτά. Δεν είναι όμως έτσι, ας βγουν στην κοινωνία να δουν τι γίνεται στις επιχειρήσεις, σε ένα απλό ζαχαροπλαστείο. Εμείς βγήκαμε και το είπαμε για να κάνουμε καλό στην κοινωνία, όχι στον χώρο μας. Μετά στοχοποίησαν μόνο τον δικό μας χώρο και αυτό είναι τραγικό.

Εσείς ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Πολλές φορές. Τα αντιμετώπιζα, όμως, μόνος μου. Τελικά, δούλεψα με ανθρώπους που μπορούσα να δουλέψω, γιατί με εκείνους που είχαν κακές συμπεριφορές δεν δούλεψα ποτέ και δεν με ενδιέφερε κιόλας. Βρήκα τους σωστούς ανθρώπους, δούλεψα και προχώρησα σε αυτό το επάγγελμα.

Είναι αλήθεια πως είχατε πιαστεί στα χέρια με σκηνοθέτη που προσπάθησε να σας παρενοχλήσει;

Ναι. Όταν μου έκαναν κινήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, αντιδρούσα βίαια. Κυκλοφόρησε στον χώρο ότι αντιδρούσα και σταμάτησαν λίγο να γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να σου κάνει ο άλλος πράγματα που δεν επιτρέπονται να γίνονται και να είσαι και ευγενικός απέναντι του. Με την αναίδεια που το έκανε αυτός, με την ίδια λογική και εγώ αντιδρούσα.

Χάσατε ποτέ δουλειά επειδή δεν ενδώσατε;

Βέβαια, αλλά δεν με ενδιέφερε. Έλεγα πάλι καλά που την έχασα γιατί δεν θα περνούσα καλά και θα είχα προβλήματα.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις