Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

H Χάρις Αλεξίου στην Ευρώπη

H Χάρις Αλεξίου στην Ευρώπη

Δεν χρειάζεται να της αποδώσω χαρακτηρισμούς όπως «κορυφαία εθνική ερμηνεύτρια». Η Χάρις Αλεξίου έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής της πολλά εύσημα έχοντας βάλει τη «σφραγίδα» της στο ελληνικό τραγούδι.

Κυρίως όμως έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου, αλλά όχι μόνο των ελλήνων, καθώς έχει θαυμαστές σε πολλές χώρες. Δέκα από αυτές τις πόλεις, δέκα ευρωπαϊκές πόλεις θα επισκεφτεί μετά το Πάσχα μαζί με του «Nouveau Sextet» για να απολαύσουν οι κάτοικοί τους το μουσικό «ταξίδι» που θα τους προσφέρουν.

«Όποτε τελειώνει μια περιοδεία μου στο εξωτερικό, επιστρέφω στην Ελλάδα πιο δυνατή από το χειροκρότημα του Ελληνικού αλλά και του ξένου κοινού. Μένει στην άκρη του μυαλού μου το ερώτημα “πότε θα ξανασυμβεί ;”. Αυτή τη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, με ένα κλίμα που μοιάζει με “άστατο καιρό”. Κι όμως παρόλα αυτά, ένα μένει σταθερό. Η αγάπη του κοινού για την μουσική.

Αυτό με κάνει να επιστρέφω το ίδιο δυνατή όπως έφυγα», λέει η Χάρις Αλεξίου για τη σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιήσει.

Από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου λοιπόν θα δώσει συναυλίες στις πόλεις Στουτγάρδη, Ρόττερνταμ, Βρυξέλλες, Ουψάλα, Κολονία, Ζυρίχη, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη και για περισσότερο από δυο ώρες θα παρουσιάσει τραγούδια από το γνωστό της ρεπερτόριο, δοσμένα με καινούργια ματιά. Τραγούδια όπως «Ένα Φιλί», «Για ένα ταγκό», «Δι’ ευχών», αλλά και παλαιότερα, όπως τα «Ζήλια μου», «Τέλι-Τέλι», «Όλα σε θυμίζουν», «Μία είναι η Ουσία», «Μια πίστα από Φώσφορο» μέχρι και παραδοσιακά θα πλημμυρίσουν τους χώρους των ευρωπαϊκών πόλεων που θα φιλοξενήσουν τη συναυλία και είναι σίγουρο πως θα απολαύσουν όσοι την παρακολουθήσουν.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε