Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η αλήθεια για τους… διευθυντάδες της ΕΡΤ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προσλαμβάνουν κόσμο στην ΕΡΤ την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο με τα ΜΜΕ και θα οδηγήσει πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς στο κλείσιμο και εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία!

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα των σχολίων που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη δημοσιοποίηση στη Διαύγεια της τοποθέτησης 49 προϊσταμένων στην ΕΡΤ. Και η αγανάκτηση των σχολιαστών θα ήταν δικαιολογημένη αν όμως η αλήθεια δεν ήταν διαφορετική. Τι εννοώ; Ότι αυτοί που σχολιάζουν τις τοποθετήσεις μάλλον δεν πρόσεξαν ότι δεν πρόκειται για «προσλήψεις» αλλά για τακτικούς υπαλλήλους της ΕΡΤ. Δηλαδή υπαλλήλους που ανήκουν στο δυναμικό της, πληρώνονται από αυτήν και τοποθετήθηκαν στις καινούργιες θέσεις ώστε να εφαρμοστεί το καινούργιο οργανόγραμμα.

Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι ότι η διοίκηση της ΕΡΤ προσέλαβε, αλλά ότι τοποθέτησε και αν θέλετε την πλήρη αλήθεια το έκανε με καθυστέρηση, μπας και επιτέλους αρχίσει να λειτουργεί η ΕΡΤ όπως πρέπει να λειτουργεί κάθε δημόσια τηλεόραση. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι το καινούργιο οργανόγραμμα της ΕΡΤ έχει λιγότερους… διευθυντάδες από αυτούς που όριζε το παλαιότερο οργανόγραμμα. Σκοπός των προϊσταμένων είναι να αποδώσουν τάχιστα την εικόνα των τμημάτων τους για να υπάρξει καθαρή εικόνα για την ΕΡΤ, με το ποιοι δουλεύουν, ποιοι τομείς έχουν ανάγκη κλπ κλπ ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί…!

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι μιλώντας με στελέχη της ΕΡΤ μου τόνισαν ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν προσλήψεις για διευθυντικές θέσεις, πλην ελαχίστων αλλά αναγκαίων όπως θεωρούν περιπτώσεων, όπως για παράδειγμα για τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας που πρόκειται να την αναλάβει πρόσωπο που θα προσληφθεί. Έτσι λοιπόν οι… διευθυντάδες της ΕΡΤ θα είναι εκ των έσω με σκοπό να βοηθήσουν την ομαλή λειτουργία της…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε