Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η αληθινή ιστορία πίσω από το πρόσωπο του Shrek

shrek η ταινία

Γιγάντιος, πράσινος, τρομακτικός αλλά καλόκαρδος. Όλες αυτές οι λέξεις περιγράφουν με ακρίβεια τον αξιαγάπητο χαρακτήρα Shrek, που είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις δημοφιλέστερες ταινίες των παιδικών μας χρόνων.

Κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας του προέρχεται από την προσωπικότητα του και όχι από την «περίεργη» εμφάνισή του.

Ο Shrek είναι από τα λίγα καρτούν που φαίνεται να βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο. Όπως αποδεικνύεται, οι καλλιτέχνες που τον δημιούργησαν, είχαν σαν πρότυπο ένα μοντέλο πραγματικής ζωής που έμοιαζε ακριβώς όπως το πράσινο «τέρας» με τη χρυσή καρδιά!

Ο Maurice Tillet και η ασθένεια

Γεννήθηκε το 1903 στα Ουράλια Όρη, από Γάλλους γονείς. Κατά γενική ομολογία, ο Maurice ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό παιδί. Το αγγελικό του πρόσωπο τον έκανε να κερδίσει το παρατσούκλι «ο Γάλλος άγγελος», αλλά καθώς μεγάλωνε, διαγνώστηκε με την πάθηση που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα.

Ένας γιατρός διέγνωσε τον Maurice με ακρομεγαλία. Αυτή η ασθένεια έδινε εντολή στην υπόφυση να απελευθερώνει υπερβολικές αυξητικές ορμόνες, και να προκαλεί ένα ασυνήθιστο πρήξιμο στο κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια του.

 

Επαγγελματίας Παλαιστής

Το 1937, ο Maurice συνάντησε έναν επαγγελματία παλαιστή, ονόματι Karl Pojello στη Σιγκαπούρη. Ο Karl εντυπωσιάστηκε από την επιβλητική σωματοδομή του Maurice και τον έπεισε να δοκιμάσει την επαγγελματική πάλη.

Η επίδειξη δύναμης και ανδρείας του Maurice, σε συνδυασμό με την εμφάνιση του, του έδωσε ένα αήττητο σερί για δεκαεννέα συνεχόμενους μήνες. Με το παρατσούκλι «Γάλλος Άγγελος», βασίλεψε ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών της AWA από το 1940 έως το 1942!

Η «γέννηση» του Shrek

Ένας ανώνυμος blogger που εργαζόταν στο τμήμα τέχνης της Dreamworks κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Shrek, ισχυρίζεται ότι υπήρχαν φωτογραφίες από πολλούς παλαιστές όπως «Ο Σουηδός Άγγελος», ο «Ιρλανδός Άγγελος» αλλά και «Γάλλος Άγγελος», δηλαδή, ο Maurice.

Ο μοντελιστής και οι καλλιτέχνες που εργάστηκαν για την παραγωγή της ταινίας, παρέμειναν σιωπηλοί για την πηγή έμπνευσή τους, αλλά δεν υπήρξε ποτέ καμία κατηγορηματική άρνηση ότι ο Maurice ήταν αυτός που ενέπνευσε τη γέννηση του Shrek!

Πηγή: medium.com

Media Τελευταίες ειδήσεις