Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η Αττική γίνεται… ψηφιακή!

Η Αττική γίνεται… ψηφιακή!

Τέλος εποχής για το αναλογικό σήμα της Αττικής που συντονίζεται επίσημα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Από αύριο, την 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος, ενεργοποιώντας συνολικά 13 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από τέσσερα εκατομμύριο κατοίκους της Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, αλλά και των βορειοδυτικών Κυκλάδων.

Οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και η κρατική τηλεόραση θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες και οι κάτοικοι των περιοχών θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα.

Για να γίνει όμως, αυτό πρέπει οι τηλεθεατές να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, είτε έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, είτε εξωτερική συσκευή. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αλλαγής των συχνοτήτων ο επανασυντονισμός είναι υποχρεωτικός για όλους τους τηλεθεατές των εν λόγω περιοχών, ακόμα και γι αυτούς που λάμβαναν ήδη ψηφιακό σήμα.
Επίσημα λοιπόν από αύριο η Αττική περνά στη νέα ψηφιακή εποχή και έτσι οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν πλέον τα τηλεοπτικά προγράμματα με σημαντική βελτίωση στην εικόνα και τον ήχο.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε