Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η Ελλάδα… ανοίγει τη Eurovision

Η Ελλάδα… ανοίγει τη Eurovision

Ποδαρικό στη σκηνή θα κάνει η ελληνική αποστολή στη Βιέννη όπου θα φιλοξενηθεί ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision.

Μετά την κλήρωση που έγινε χθες η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανοίξει το διαγωνιστικό μέρος στον πρώτο ημιτελικό στις 19 Μαΐου.

Συγκεκριμένα μετά την κλήρωση οι 16 χώρες που θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό και η σειρά εμφάνισής τους είναι η εξής:

Ελλάδα
ΠΓΔΜ
Εστονία
Ολλανδία
Μολδαβία
Φινλανδία
Βέλγιο
Αρμενία
Σερβία
Δανία
Λευκορωσία
Ρουμανία
Ρωσία
Αλβανία
Γεωργία
Ουγγαρία
 
Στο δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 21 Μαΐου, οι χώρες και η σειρά εμφάνισής τους, είναι η εξής:
Νορβηγία
Ιρλανδία
Τσεχία
Λιθουανία
Άγιος Μαρίνος
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Πορτογαλία
Ελβετία
Αζερμπαϊτζάν
Σλοβενία
Λετονία
Πολωνία
Ισλανδία
Ισραήλ
Κύπρος
Σουηδία
 
Στις ψηφοφορίες για το ποιες χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, το Σάββατο 23 Μαΐου, θα συμμετέχουν κάθε φορά οι χώρες που θα διαγωνίζονται αλλά στον πρώτο ημιτελικό και οι 3 χώρες από τις λεγόμενες BIG, η Γαλλία και η Ισπανία καθώς και η περυσινή νικήτρια Αυστρία, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό οι υπόλοιπες τρεις από τις πέντε BIG, δηλαδή η Ιταλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το ότι η χώρα μας κληρώθηκε να είναι η πρώτη που θα διαγωνιστεί για κάποιους αντιμετωπίζεται θετικά, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Τις επόμενες ημέρες πάντως πρέπει να ανακοινωθεί από τη ΝΕΡΙΤ τι θα γίνει με την ελληνική συμμετοχή και αν θα γίνει διαγωνισμός ή θα πάμε σε κατευθείαν ανάθεση για το ποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε