Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Έλλη Γιαννακοπούλου καταγγέλλει σκηνοθέτη: «Έπαθα σοκ, μου ζητούσε να βγάλω την μπλούζα»

Η Έλλη Γιαννακοπούλου καταγγέλλει σκηνοθέτη: «Έπαθα σοκ, μου ζητούσε να βγάλω την μπλούζα»

Στο Πρωινό μίλησε η Έλλη Γιαννακοπούλου για την δική της εμπειρία με γνωστό σκηνοθέτη, όπου την έφερε σε πολύ δύσκολη θέση αλλά και την καταγγελία της.

«Το 2016 παρεβρέθηκα σε έναν χώρο για να κάνω δοκιμαστικό για σπικάζ για ένα ντοκιμαντέρ. Μου είπε να βγάλω την μπλούζα και να μείνω με το σουτιέν γιατί είχε ζέστη.

Ένιωσα αμηχανία και το πήρα ως κακόγουστο αστείο. Το 2017 μου ζητήθηκε να πάω στο γραφείο αυτού και να συζητήσουμε για έναν θεατρικό ρόλο. Είναι σεναριογράφος κι έχει επιτελέσει διάφορους πολιτικούς ρόλους.

Όσο ήμουν στο γραφείο μου ανέφερε ότι είμαι αριστερών πεποιθήσεων κι ότι έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με όλες αυτές τις γυναίκες. Ένιωθα πάρα πολύ άβολα και φόβο, είχε κλειδώσει την πόρτα στο γραφείο του. Ένιωθα μουδιασμένη κι υποθέτω ότι ήταν από το σοκ.

Ακολούθησε ένας μονόλογος αναφερόμενος στις σεξουαλικές του επιδόσεις και στα χρήματά του και με προέτρεπε να αλλάξω ζωή και ρότα κι ότι μαζί του θα έβγαινα σε ακριβά εστιατόρια και θα ανοιγόταν μεγάλη καριέρα μπροστά μου.

Επίσης με μείωνε συστηματικά για τα καλλιτεχνικά μου βήματα και αναφερόταν στην εξουσία που έχει στον χώρο.

Στο τέλος παρά την αμηχανία μου του είπα σας παρακαλώ να μου πείτε κάτι για τον ρόλο; Γιατί πρέπει να φύγω. Δεν μου ανέφερε ποτέ τίποτα για τον ρόλο κι η κατέυθυνσή του ήταν ξεκάθαρα σεξουαλική και παρενοχλητική.

Έφυγα τρέχοντας. Πήρα αμέσως την μητέρα μου αλλά δεν υπήρχε η διάθεση να εξωτερικευθεί κάτι τέτοιο. Έχω απευθυνθεί στο ΣΕΗ για να γίνει η καταγγελία που πρέπει.»

Media Τελευταίες ειδήσεις