Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η κακοποίηση ζώων και οι κυνομαχίες στη χώρα μας

Η κακοποίηση ζώων και οι κυνομαχίες στη χώρα μας

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για κακοποίηση ζώων και στοιχεία για τις κυνομαχίες που γίνονται στην Ελλάδα και που σύμφωνα με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αναδεικνύει ο Αντώνης Σρόιτερ μέσα από την «Αυτοψία» του, απόψε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Οι κυνομαχίες είναι για τους φτωχούς ότι το σαφάρι στη ζούγκλα για τους πλούσιους με την κατάσταση να έχει ξεφύγει κυρίως στην επαρχία». Με αυτή την πρόταση αποτυπώνει εκπαιδευτής σκύλων στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA την κατάσταση που επικρατεί για την κακοποίηση των  ζώων και κυρίως τις κυνομαχίες που γίνονται με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Πρώτος σταθμός της εκπομπής η Θεσσαλονίκη, όπου ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά την Κατερίνα Τσέρτου, τη γυναίκα που αποφάσισε να «υιοθετήσει» και να καλύψει τα έξοδα περίθαλψης του Φοίνικα, του σκυλιού που στα τέλη του Σεπτέμβρη δύο ανήλικοι στην Άρτα, αφού τον έδεσαν τον περιέλουσαν με βενζίνη και μετά του έβαλαν φωτιά. Οι δύο ανήλικοι μάλιστα  «ανέβασαν» το βίντεο και στο Facebook.  «Το όνομα το έδωσε ο κόσμος. Είναι συμβολικό επειδή αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Μέσα σε μία εβδομάδα από τότε που έγινε το περιστατικό χτύπησε η καρδιά μου και είπε “θα το πάρεις, θα είναι το παιδάκι σου”. Είδα ένα πλάσμα καμένο να τρελαίνεται στους πόνους να είναι σε σοκ σαν να λέει: “τι έφταιξα εγώ;”. Έβαλα το χέρι μου στο κολάρο, έριξε το βάρος του όλο επάνω μου, γύρισε το κεφαλάκι του σαν να ήθελε να μου πει “αφήνω επάνω σου τη ζωή μου”. Στη συνέχεια έμεινε τέσσερις μέρες στην Εντατική».
 

 
Συνεχίζοντας την «Αυτοψία» για κακοποιημένα ζώα ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά τη Ντόλυ Χατζημανώλη, η οποία αναφερόμενη στην τετράποδη φίλη της, τη Στέλλα, λέει πως «είχε ιδιοκτήτη και σπίτι. Καλύτερα να ήταν αδέσποτο. Αυτός ήταν μπλεγμένος με κυνομαχίες και αποφάσισε να την κάνει “φονική μηχανή”. Δεν ήταν καλή “μαθήτρια” και προσπάθησε να της αλλάξει συμπεριφορά με το ξύλο. Το σκυλί “έχασε” το μάτι του και έχει πάρα πολλές πληγές, τραύματα τα οποία δεν έγιναν στις κυνομαχίες, αλλά από ανθρώπινο χέρι όπως μας είπαν οι κτηνίατροι”. Αναφερόμενη μάλιστα στις κυνομαχίες τονίζει πως «έχει μεγάλη έκταση και υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. Ακόμη και η ίδια η αστυνομία όσες φορές  έχουμε αποταθεί δυσκολεύεται να βγάλει άκρη με αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη και από Ισπανία έρχονται για το κέρδος, αλλά και από άλλες χώρες».

Το δολοφονικό χτύπημα στη Μάγκυ από ιδιοκτήτη Ταβέρνας στα Στύρα της Εύβοιας, τον Ιούλιο του 2014, έγινε η αιτία ο νόμος για την κακοποίηση ζώων να γίνει αυστηρότερος, επιβάλλοντας υψηλά χρηματικά πρόστιμα, αλλά και ποινές φυλάκισης.

Η Ειρήνη Τάπου, η κτηνίατρος που εξέτασε τη Μάγκυ στο ιατρείο της στη Χαλκίδα, μετά την άγρια κακοποίησή της μιλά στην κάμερα της κάμερα της εκπομπής λέγοντας πως «Ξημερώματα της 17ης Ιουλιου, η φίλη μου, η Αργυρώ, καταφτάνει στην κλινική με ένα κουτάβι κακοποιημένο. Ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία, δεν πατούσε σε κανένα από τα τέσσερα πόδια του. Το κεφαλάκι του από τη μια μεριά ήταν επίπεδο. Η θερμοκρασία του ήταν υψηλή. Το ζώο “έβραζ”ε στον πυρετό. Το πήγαμε στο ακτινολογικό να δούμε πού είναι οι βλάβες. Το κρανίο του ήταν πολτοποιημένο. Από τα δοντάκια του φάνηκε πως δεν ήταν ούτε τεσσάρων μηνών. Του έκανα νευρολογικό έλεγχο, δεν είχε αντανακλαστικά. Είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έπρεπε να του χορηγήσουμε ευθανασία, να το ξεκουράσουμε».
 

 
Απόψε, στις 11:45, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» για τις κακοποιήσεις ζώων και τις κυνομαχίες και μέσα από τη συχνότητα του ALPHA αποδεικνύεται το πόσο σκληρός γίνεται πολλές φορές ο κόσμος για τον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου»!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε