Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η… κατάρα που βαραίνει το MEGA!

Η… κατάρα που βαραίνει το MEGA!

Δύσκολα τα πράγματα στο σταθμό της Μεσογείων με το «Μεγάλο Κανάλι» να σημειώνει ιδιαίτερα χαμηλές τηλεθεάσεις και να έχει πλέον παγιωθεί στην τρίτη θέση της κατάταξης, ακολουθώντας τον ΑΝΤ1 και τον ALPHA, ενώ μάλιστα τον προηγούμενο μήνα, τον Ιανουάριο ένιωσε την… ανάσα του STAR!

Ο μήνας αυτός, ο Φεβρουάριος, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για το MEGA αφού αναμένεται να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι αναγκαία για να πληρωθούν έκτακτες ανάγκες τους και κύριος σκοπός τους να αποκτήσουν ξανά ανταγωνιστικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, στο σταθμό της Μεσογείων υπάρχει απαισιοδοξία για το τι θα γίνει με τις ελληνικές σειρές, που για χρόνια υπήρξαν τα «όπλα» τους στη μάχη της τηλεθέασης. Η αλήθεια είναι ότι κάποια… κατάρα βαραίνει τις εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας στο MEGA αφού τα τελευταία χρόνια… δεν τους βγαίνουν, ούτε στην ποιότητα που μας είχαν συνηθίσει, αλλά ούτε και στο οικονομικό κομμάτι. Μην αρχίσουμε να αναφέρουμε τους απλήρωτους από σειρές γιατί πραγματικά ο κατάλογος θα είναι μακρύς. Εκτός όμως από την μη καταβολή των δεδουλευμένων σε συντελεστές υπάρχει και η «κατάρα της διακοπής» που απλώνεται… βαριά πάνω από το σταθμό της Μεσογείων. Ενδεικτικά να αναφέρω τις σειρές «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Βασιλιάδες», «Ηρωίδες» που οι τίτλοι τέλους τους έπεσαν βιαστικά…!

Την ίδια πορεία κινδυνεύει να ακολουθήσει και η φετινή σειρά, «Η χειρότερη βδομάδα της ζωής μου», με τους συντελεστές να περιμένουν να μπουν για γύρισμα, αλλά κανείς να μην τους λέει οριστικά τι θα γίνει. Λογικό λοιπόν πολλοί από αυτούς, γνωρίζοντας και την «κατάρα», φοβούνται ότι μάλλον δεν θα συνεχίσουν τα γυρίσματα. Στον… ίσκιο της «κατάρας» και το «Κάτω Παρτάλι» που με τα οικονομικά προβλήματα του σταθμού έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ τα γυρίσματα που πολλοί θεωρούν ότι η σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου δεν πρόκειται να επιστρέψει στη συχνότητα του MEGA.

Καλά, για την «Εθνική Ελλάδος», που ήταν από τις καλύτερες σειρές… ούτε λόγος δεν γίνεται στο σταθμό της Μεσογείων, με στελέχη να… σφυρίζουν αδιάφορα όταν τους ρωτήσεις αν θα την δούμε του χρόνου, όπως έλεγαν στην αρχή της φετινής σεζόν. Όπως και να έχει το πρόβλημα και στις σειρές αλλά και γενικότερα στο πρόγραμμα είναι ορατό και χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξεις καθημερινά στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen για να το διαπιστώσεις. Πάντως μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να γίνει θα πρέπει να αποδείξουν στο κανάλι της Μεσογείων ότι θα ανακτήσουν δυνάμεις και πρόγραμμα, εκτός αν η αιτία της mega-λης πτώσης είναι τελικά… μεταφυσική!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε