Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η κυβέρνηση προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κυβέρνηση προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Γνωρίζουν ότι θα βρουν αρκετά εμπόδια, όπως προσφυγών σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά αρμόδια για τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση των τεσσάρων σταθμών εθνικής εμβέλειας είναι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναλαμβάνει
1. Τη δημοσίευση της προκήρυξης, με την οποία άρχεται η διαγωνιστική διαδικασία. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Την παραλαβή των δικαιολογητικών των υποψηφίων, έτσι όπως αυτά καθορίζονται με την προκήρυξη και αναφέρονται στα άρθρα 3−10 του Ν. 4339/2015. Ειδικά για την εγγυητική επιστολή της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Ν. 4339/2015, παραλήπτης αυτής ορίζεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
3. Τη διαδικασία προεπιλογής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως περιγράφεται στο άρθρο 12 του Ν. 4339/2015.
4. Τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 του Ν. 4339/2015, μέχρι και την ανακήρυξη των υπερθεματιστών, στους οποίους θα χορηγηθεί η κάθε μία άδεια.
Επίσης, στην απόφαση αναφέρεται ότι:
1. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προκειμένου να ασκήσει τις αρμοδιότητες που της μεταβιβάζονται με το άρθρο 1, συγκροτεί Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).
2. Η εν λόγω Επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία για τη νόμιμη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημοσίων διαγωνισμών.
3. Το έργο της Επιτροπής επικουρείται από διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Ορκωτών Λογιστών. Η ως άνω εταιρεία Ορκωτών Λογιστών θα επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κατόπιν διεξαγωγής, πρόχειρου ανοικτού διαγωνισμού με σταθμισμένα κριτήρια, σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

Έτσι το μόνο πλέον που απομένει είναι η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που αναμένεται να γίνει μέσα στο μήνα…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε