Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η κυβέρνηση προχωρά στις άδειες με… πλάγιους τρόπους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στοίχημα για την κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και σκοπεύει να προχωρήσει ακόμα και αν χρειαστεί να παρακάμψει την αρμόδια Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Βέβαια το «στοίχημα» εμπεριέχει πολλές έννοιες καθώς δικαιολογημένα κάποιοι υποστηρίζουν πως χωρίς την άδεια του ΕΣΡ η κυβέρνηση μπορεί να δώσει τις άδειες όπου αυτή επιθυμεί δημιουργώντας έτσι τηλεοπτικούς σταθμούς που θα είναι μόνο φιλικά προσκείμενοι στην κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση πάντως όπως είπε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος Επικρατείας Νίκος Παππάς κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της» ώστε να συνέλθει η Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής και να εκλεγούν τα μέλη του ΕΣΡ για να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αδειοδότησης.

«Ο καημός μας δεν είναι να επηρεάζουμε το περιεχόμενο ειδήσεων κέντρων ενημέρωσης, αλλά η ηθική μας υποχρέωση είναι να βάλουμε κανόνες και αυτό δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιοδήποτε εκβιασμό ή λασπολογία», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας μάλιστα ότι «επιχειρούν την προσωπική τους κατάθλιψη να την μετατρέψουν σε λαϊκή κατάθλιψη», κατηγορώντας τα ΜΜΕ για «πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησης. Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από κυβερνητικές πηγές διαρρέεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε θέσπιση νόμου δηλώνοντας αποφασισμένη να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Με τόσα «ανοιχτά» θέματα, όπως το ασφαλιστικό και τα «κόκκινα δάνεια» η κυβέρνηση βάζει σε προτεραιότητα και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργώντας την εντύπωση ότι βιάζεται να προχωρήσει τα σχέδιά της και ενισχύοντας την άποψη όσων την κατηγορούν ότι θέλει να «χτίσει» τα δικά της Μέσα δίνοντας άδεια σε όσους προτίθενται να προβάλλουν θετικά το κυβερνητικό έργο…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε