Σάββατο, 2 Μαρ.
10oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η Μαρί Κυριακού πρέσβειρα της UNICEF

Η Μαρί Κυριακού πρέσβειρα της UNICEF

Στην εκστρατεία Εmergency Lessons ως πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος συμμετέχει η Μαρί Κυριακού.

Η εκστρατεία της UNISEF με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές και των προσφυγόπουλων και η η Μαρί Κυριακού επιλέχθηκε ως πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος.
Έτσι την προσεχή εβδομάδα, 11 έως 13 Οκτωβρίου, η Μαρί Κυριακού με αντιπροσωπεία της UNICEF, θα μεταβεί στην Ιορδανία και θα επισκεφθεί έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς Σύριων προσφύγων προκειμένου να μεταδώσει την αξία της εκπαίδευσης στα μικρά προσφυγόπουλα.
Η UNICEF μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησαν το Hashtag “emergency lessons”, όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο παιδιών που μιλούν για την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης. Ανάλογο βίντεο δημιουργήθηκε και από την Πρέσβειρα της UNICEF Μαρί Κυριακού, στο οποίο μοιράζεται την καλύτερη σχολική της φωτογραφία και αναφέρεται στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης αυτών των παιδιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, 462 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή σε φτωχές χώρες, ενώ 72 εκατομμύρια παιδιά έχουν άμεση ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε