Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η “μάχη των εντυπώσεων” για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εμμονή ή ξεκαθάρισμα; Ρεβανσισμός ή συγύρισμα; Όποιοι κι αν είναι οι αληθινοί λόγοι που η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης γνωρίζει πολύ καλά την αντισυνταγματικότητα των πράξεών της και ότι μπροστά της θα βρει όχι μόνο το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Έτσι όταν μέλη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι θέλουν να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο χάνουν το –όποιο!- δίκιο τους ξεκινώντας μία δικαστική μάχη που θεωρείται από την αρχή χαμένη. Γιατί μπορεί να ξεπερνούν τα εγχώρια… εμπόδια όπως τη σχέση με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά στην Ευρώπη, όσο φίλος και αν είσαι με άλλες κυβερνήσεις του μνημονίου, θα αναγκαστείς να ακολουθήσεις την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπου τηρείται το «αν είσαι παπάς (εν προκειμένω… Παππάς!) με την αράδα σου θα πας…»!

Η «αράδα» λοιπόν που πρόκειται να ακολουθήσει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού από την κυβέρνηση είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα αντίστοιχα δικαστήρια στην Ευρώπη. Εκτός βέβαια και αν η κυβέρνηση τα γνωρίζει όλα αυτά –που σαφώς και τα γνωρίζει- και κύριο μέλημά της είναι η «μάχη των εντυπώσεων» ώστε να φανεί ότι έδωσε «μάχη ενάντια στη διαπλοκή, αλλά την έχασε, χτυπημένη από τα συμφέροντα…»!

Βέβαια στις συγκεκριμένες «μάχες», των εντυπώσεων, η κυβέρνηση έχει προϋπηρεσία, οπότε μπορεί να μην καταφέρουν να κάνουν πράξη το «καθαρό τηλεοπτικό τοπίο» για το οποίο αγωνίζονται, αλλά θα έχουν ανέβει σε ένα ακόμα «κάγκελο» και ο σκοπός τους θα έχει εν μέρει επιτευχθεί…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε