Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η… mega-λη οπισθοχώρηση

Η… mega-λη οπισθοχώρηση

Σε μία μάχη και εν προκειμένω αυτή της τηλεθέασης, έχει αποδειχτεί πολλές φορές πως όποιοι κατεβαίνουν με μεγάλη σιγουριά τελικά μπορεί να χάσουν τη χαρά τους όταν κοιτάζουν το ραβασάκι τηλεθέασης της Nielsen.

Και τότε πρέπει να αλλάξουν στρατηγική, μπας και καταφέρουν να επιβιώσουν στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτή την κατάσταση, της αλλαγής στρατηγικής, αποφάσισε να ακολουθήσει το MEGA για να μην συνεχίσει να βλέπει το «Joy» να χάνει τηλεθέαση από το «Join Us» του ΣΚΑΪ.

Τα όσα έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες είναι γνωστά και τα έχω αναφέρει αρκετές φορές μέσα από παλαιότερα κείμενα του Newsit. Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου που συνεργάζονταν για να βγάζουν το «Joy» στον ΣΚΑΪ αποφάσισαν να «χωρίσουν» επαγγελματικά με τον Αργυρόπουλο να κλείνει συμφωνία με το MEGA και τη Ζαμπέτογλου να παραμένει στον ΣΚΑΪ.

Έτσι τη φετινή σεζόν βγαίνουν στον αέρα δύο εκπομπές… χαράς, το «Joy» και το «Join Us». Το προηγούμενο σαββατοκύριακο μάλιστα οι δύο εκπομπές έκαναν πρεμιέρα η μία απέναντι από την άλλη με αποτέλεσμα το MEGA να εισπράξει το Σάββατο 10,6% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 16,4% στο δυναμικό κοινό, ενώ ο ΣΚΑΪ 8,4% και 8,8% αντίστοιχα. Την Κυριακή το κανάλι της Μεσογείων με το «Joy» σημείωσε 10,3% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 15,7% στο δυναμικό κοινό, ενώ το κανάλι του Φαλήρου με το «Join Us» 7,8% και 9% αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της νέας στρατηγικής, το MEGA θέλοντας να υποστηρίξει και το φετινό σλόγκαν του «MEGA MEGA» έβαλε τον… εγωισμό στην άκρη και αναγκάστηκε να κάνει mega-λη οπισθοχώρηση στο πρόγραμμά του, πηγαίνοντας… προς τα πίσω στην ώρα μετάδοσης της εκπομπής του για να αποφύγει τη σύγκρουση με τον ΣΚΑΪ. Αντί λοιπόν για τις 16:50 που μεταδιδόταν από αυτή τη βδομάδα το «Joy» θα προβάλλεται αρκετά νωρίτερα, στις 14:50, ώστε να αποφύγουν την κατευθείαν σύγκρουση με τους «απέναντι»! Έτσι στο κανάλι της Μεσογείων θεωρούν ότι θα κερδίσουν περισσότερους τηλεθεατές για την εκπομπή, μπας και νιώσουν λίγη… χαρά, όπως απαιτεί και ο τίτλος της εκπομπής, βλέποντας τις μετρήσεις τηλεθέασης.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε