Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η μέρα που (δεν) έκλεισε το MEGA – Όλο το παρασκήνιο

Η μέρα που (δεν) έκλεισε το MEGA – Όλο το παρασκήνιο

Αβέβαιο παραμένει ακόμα το μέλλον του MEGA που σε λίγες ημέρες «κλείνει» τα 27 χρόνια στον αέρα. Αρκετοί από τους εργαζομένους του παραμένουν στο κανάλι της Μεσογείων, απλήρωτοι για μήνες, ελπίζοντας ότι οι μέτοχοί του δεν θα το βγάλουν από την πρίζα!

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας με στέλεχος του σταθμού έμαθα όσα έγιναν πριν από λίγους μήνες, τέλος καλοκαιριού, που το MEGA γλίτωσε από τον ξαφνικό «θάνατο»! Όπως πληροφορήθηκα λοιπόν ένα σαββατοκύριακο, που είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι οι τράπεζες επρόκειτο τη Δευτέρα να σφραγίσουν την είσοδο στο κτίριο, είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να τρέξουν εσπευσμένα και να μαζέψουν τα προσωπικά τους πράγματα.

Στη συνέχεια και με τον αποκλεισμό του σταθμού από το διαγωνισμό αδειοδότησης χειροτέρεψε κι άλλο το κλίμα. Μια μέρα λοιπόν στις αρχές του Σεπτεμβρίου αυτό έφτασε στο αποκορύφωμά του. Γνωστά πρόσωπα του καναλιού ανέβαζαν κείμενα αποχαιρετισμού στα social media ενώ φωτογραφίες από τον 6ο όροφο του καναλιού, όπου είναι τα γραφεία των ειδήσεων, με τα άδεια γραφεία να δίνουν εικόνα «εγκαταλειμμένου σκάφους» είχε ως αποτέλεσμα να τρομάξει η διαφημιστική αγορά που εξακολουθούσε να στηρίζει το MEGA, αφού συνέχιζε να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις.

Η «σύσκεψη πολέμου» και ο φόβος για το πλιάτσικο του «θησαυρού»

Κι έτσι, ενώ το κανάλι είχε καλά νούμερα τηλεθέασης και έφερνε έσοδα, ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο διακοπής των διαφημίσεων με συνέπεια να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος, αφού ναι μεν τα χρήματα από τις διαφημίσεις δεν πήγαιναν για πληρωμές αλλά τουλάχιστον έμπαιναν στους δεσμευμένους λογαριασμούς και έτσι οι τράπεζες δεν έβγαζαν το MEGΑ από την πρίζα!

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πηγές εκείνες τις μέρες στελέχη μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών έψαχναν ανήσυχα στο τηλέφωνο ανθρώπους από το εμπορικό τμήμα του καναλιού ζητώντας να μάθουν αν εξακολουθούν να πηγαίνουν στο κανάλι ενώ ξαφνικά οι εντολές για διαφημίσεις μειώθηκαν δραματικά. Ταυτόχρονα, τα νομικά τμήματα τραπεζών ζητούσαν ανήσυχα να ελεγχθεί αν φυλάσσεται η πολύτιμη ταινιοθήκη του MEGA ή αν γινόταν πλιάτσικο στο σημαντικό αυτό «θησαυρό» του σταθμού!

Έτσι λοιπόν χρειάστηκε μια τεράστια κινητοποίηση όλων των τμημάτων που είχαν μείνει σε λειτουργία στο κανάλι της Μεσογείων, ενώ έγινε «σύσκεψη πολέμου» (όπως την χαρακτήρισαν) 4-5 στελεχών όπου αποφασίστηκαν οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο. Μέσα σε μια μέρα έγιναν επισκέψεις σε μεγάλα διαφημιστικά γραφεία, ώστε να δοθούν διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις ότι το MEGA δεν έκλεισε, δεν είναι άδειο και υπάρχουν ακόμα απλήρωτοι εργαζόμενοι που το παλεύουν και δεν το παραδίδουν αμαχητί.

Ταυτόχρονα μάλιστα ο επικοινωνιακός μηχανισμός του καναλιού έβγαλε τρέιλερ με πραγματικές εικόνες εργαζομένων στο κανάλι για να «διορθώσουν» την εικόνα και να φανεί προς τα έξω ότι το MEGA συνεχίζει ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες διαβεβαίωναν τις τράπεζες ότι οι εργαζόμενοι στην ταινιοθήκη πηγαίνουν κανονικά στα γραφεία τους και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πλιάτσικου στο «θησαυρό»!

Αυτή τη μέρα λοιπόν του Σεπτεμβρίου όπου στο παρασκήνιο οι πιστώτριες τράπεζες ήθελαν να διασφαλίσουν την περιουσία του σταθμού και υπήρχε η σκέψη να «σφραγίσουν» το MEGA αποφεύχθηκε με την κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων ο ξαφνικός «θάνατος» του τηλεοπτικού σταθμού.

Τώρα, από τα έσοδα των διαφημίσεων και ενώ στους δεσμευμένους λογαριασμούς του σταθμού υπάρχουν 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι περιμένουν να πληρωθούν δύο μισθούς. Και βέβαια περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις και τις κινήσεις των μετόχων για το αν θα κρατήσουν το σταθμό «ζωντανό» ή στο τέλος θα τον βγάλουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του από την πρίζα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε