Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η μυστική συνταγή του μαντζουνιού της Βαλιντέ στον Σουλεϊμάν στέλνεται στην UNESCO!

Η μυστική συνταγή του μαντζουνιού της Βαλιντέ στον Σουλεϊμάν στέλνεται στην UNESCO!

Δείτε ποια είναι η συνταγή του αφροδιασιακού αφεψήματος του παλατιού που θα συμπεριληφθεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας!

Η είδηση που μας έρχεται από το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ANSAmed» αναμένεται να προκαλέσει ρίγη συγκινήσεως και στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό και ιδιαίτερα τους ”φαν” του Τουρκικών σήριαλ! Η συνταγή του …μαντζουνιού της Βαλιντέ Σουλτάν, της μάνας δηλαδή του ερωτοχτυπημένου οθωμανου Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπούς, στέλνεται στην UNESCO από το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για να συμπεριληφθεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας!

Συγκεκριμένα η Άγκυρα (εκτός από τον λεγόμενο ”τουρκικο καφέ”) προσπαθεί να συμπεριληφθεί στον Αντιπροσωπευτικό αυτό Κατάλογο της UNESCO και το ματζούνι ”μεσίρ” το οποίο ετοιμάστηκε το 1527 με εντολή του Σουλτάνου Σουλε’ι’μάν του Μεγαλοπρεπούς (τον οποίο βέβαια οι Τούρκοι γνωρίζουν ως Σουλεϊμάν ο Κανουνί (Νομοθέτης)) για την ανάρρωση της μητέρας του Ayşe Hafsa: Της Βαλιντέ Σουλτάν ‘οπως τη γνωρίζουν και οι (τηλεοπτικές) πέτρες στην Ελλάδα!

Η συνταγή του Μαντζουνιού!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε