Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η «Παραμυθολογία» του Γιώργου Θεοφάνους για το bullying

Η «Παραμυθολογία» του Γιώργου Θεοφάνους για το bullying

Σε ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, το θέμα του bullying, αναφέρεται το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Θεοφάνους από τη σειρά «Παραμυθολογία».

Η σειρά των νεανικών βιβλίων που έγραψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έχουν ως κοινό στοιχείο της «επτά κλείδες» και επιθυμία του είναι να δώσει λύσεις –κλειδιά που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τη συγγραφή τους χρησιμοποιεί στοιχεία από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία και ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της σειράς «Παραμυθολογίας» έχει τίτλο «Το Ελιξίριο των Κενταύρων».

Ήρωας ένα σύγχρονο αγόρι που πηγαίνει στην Έκτη δημοτικού, ο Φώτης, που πρέπει να ανακαλύψει την πρώτη «κλείδα» για να αντιμετωπίσει τους «νταήδες» του σχολείου του. Θα βρει τον Κένταυρο Χείρωνα; Τι θα του πει; Μπορεί ένα ισχυρό μυαλό να είναι τελικά πιο δυνατό από ένα βίαιο χέρι ή μια λεκτική απειλή; Οι Κένταυροι δίνουν τις απαντήσεις και ο Φώτης θα μάθει από το μυθικό Πύρωνα πώς να κερδίσει την κλείδα της αυτοπεποίθησης. Γιατί Αυτογνωσία και Αυτοπεποίθηση είναι ισχυροί σύμμαχοι απέναντι στο bullying!

 

 

«Το ελιξίριο των Κενταύρων» κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Μένανδρος» και εκτός από τα παιδιά θα έπρεπε στις σελίδες του να «ταξιδέψουν» και οι γονείς τους…!

 

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε