Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Τατιάνα Στεφανίδου απαντά για τα fake news του διαδικτύου για το T-Live: «Η αλήθεια θα λάμψει»

Η Τατιάνα Στεφανίδου απαντά για τα fake news του διαδικτύου για το T-Live: «Η αλήθεια θα λάμψει»

Η Τατιάνα Στεφανίδου απάντησε για τα fake news του διαδικτύου για το T-Live. Η γνωστή δημοσιογράφος του Alpha τοποθετήθηκε στον αέρα, και μεταξύ άλλων είπε πως η «αλήθεια θα λάμψει και οι καταγγελίες θα γίνουν εκεί που πρέπει, εναντίον αυτών που πρέπει».

«Θα ήθελα να πω κάτι εδώ, το οποίο αφορά σε fake news από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, που αφορούν στην εκπομπή. Εσείς με παρακολουθείτε καιρό, και όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πολύ καλά ότι εδώ και δύο μήνες, από τότε που ξεκίνησε το κίνημα MeToo από την πρώτη καταγγελία, της Σοφίας Μπεκατώρου, πάνε δύο μήνες, έχουμε ασχοληθεί κατά κόρον, παρουσιάζοντας θύματα, μαρτυρίες, καταγγελίες, παροτρύνοντας  τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους, μιλώντας με δικηγόρους, βγάζοντας υποθέσεις. Ξέρετε λοιπόν εσείς οι τηλεθεατές της εκπομπής πώς ακριβώς έχουμε χειριστεί την υπόθεση. Κάποιοι παίρνοντας μία συγκεκριμένη φράση μου, την οποία αποφάσισαν να παραφράσουν δηλαδή να κάνουν μια ελεύθερη μεταφορική απόδοση των όσων είπα, σκοπίμως, και με δόλο, για να με πλήξουν, διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις  -που είναι ποινικό αδίκημα-  στο διαδίκτυο», είπε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Και πρόσθεσε: «Οι ψευδείς αυτές ειδήσεις δημιούργησαν ένα κλίμα και υπάρχει και κόσμος που μπορεί να μην έχει δει την εκπομπή, μπορεί να έχει δει ένα απόσπασμα που έχει ανέβει με την ελεύθερη ερμηνεία και εκεί δημιουργείται ένα κλίμα, ένας ντόρος, μια διάθεση να πετάξουμε ανθρώπους στην αρένα, μια ανθρωποφαγία, η οποία γίνεται σκόπιμα. Ξέρετε, τα fake news είναι επικίνδυνα. Κυκλοφορούν για πολλά πράγματα, όπως για τον κορονοϊό. Στο παρελθόν έχω δεχτεί λάσπη και fake news από Χρυσαυγίτες. Άνθρωποι που θέλουν να σπιλώσουν, χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Όσο για αυτό, θέλω θα σας πω ότι οι καταγγελίες θα γίνουν εκεί που πρέπει, και εναντίον αυτών που πρέπει, εναντίον αυτών που σκοπίμως και για συγκεκριμένους λόγους τα ξεκίνησαν και η αλήθεια θα λάμψει. Το Facebook και η Google τα τιμωρούν τα fake news. Είπαμε να μη δώσουμε σημασία σε αυτό το παραδιαδίκτυο, αλλά βλέπω ότι συνεχίζει να γίνεται πολύ στοχευμένα και αυτοί που το προκάλεσαν θα λογοδοτήσουν».

Media Τελευταίες ειδήσεις