Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ηλίας Μαμαλάκης: Δεν θέλω να είμαι στην επικαιρότητα μέχρι που θα με θάβουν στον τάφο

Ηλίας Μαμαλάκης: Δεν θέλω να είμαι στην επικαιρότητα μέχρι που θα με θάβουν στον τάφο

«Η εικόνα μου δεν είναι η ίδια με την εικόνα που είχα πριν από 10 χρόνια» εξομολογείται ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Την συναισθηματική του φόρτιση, όταν κλήθηκε να μιλήσει για την ιδανική τηλεοπτική του επιστροφή, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλώντας στην Πέννυ Καβέτσου και την κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ, Δύο στις 10.

«Θα μπορούσα να ξαναέκανα το ίδιο κόνσεπτ, το “Μπουκιά και συγχώριο” που θα μπορούσε να είναι και λίγο πιο προχωρημένο σε ορισμένα σημεία του. Το δεύτερο είναι ότι έχω κάνει μελέτη και το έχω υποβάλει κιόλας για να έκανα την κουζίνα του 5ου αιώνα π.Χ., την εποχή του Περικλή. Κάτι το οποίο δεν το δέχθηκαν, όχι για το κόστος απ’ ότι έμαθα εκ των υστέρων, αλλά για λόγους προσωπικούς δικούς τους» εξομολογήθηκε ο αγαπημένος μάγειρας.

«Ασφαλώς και ζητάνε κάτι πιο εμπορικό και πιο φτηνό τα κανάλια. Ξέρεις, με έχουν ξεσηκώσει δυο τρεις φορές και δυο τρεις φορές με έχουν αφήσει στα κρύα του λουτρού. Σαν να παίρνεις ένα παιδάκι, να του λες “πάμε στο περίπτερο για να σου πάρω γλειφιτζούρι”, να λέει αυτό “ναι”, να του το περιγράφεις, να φτάνουμε στο περίπτερο και να λέει αυτός ο θείος: “Δεν έχω λεφτά να σου πάρω γλειφιτζούρι”. Και μένει το παιδάκι άναυδο, εκεί που ονειρεύεται το γλειφιτζούρι».

  

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλω να είμαι στην επικαιρότητα μέχρι που θα με θάβουν στον τάφο και θα λένε: “Ναι, ο Μαμαλάκης ήταν σήμερα το πρωί ζωντανός”. Όχι, ούτε η εικόνα μου είναι η ίδια με την εικόνα που είχα πριν από 10 χρόνια ούτε έχω πικρία. Ίσα ίσα έχω μια ευγνωμοσύνη για την ελληνική τηλεόραση που μου έδωσε την ευκαιρία, με ανέδειξε και με έμαθε ο κόσμος», παραδέχθηκε, εν συνεχεία, ο Ηλίας Μαμαλάκης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Media Τελευταίες ειδήσεις