Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ιστορίες βγαλμένες από τις… νταλίκες!

Ιστορίες βγαλμένες από τις… νταλίκες!

«Έχω θηλάσει μέσα στο φορτηγό. Η μικρή έχει μεγαλώσει μέσα στο φορτηγό», δηλώνει στην κάμερα η Τζούλια Γεροσιδέρη, μία από τις ελάχιστες οδηγούς νταλίκας στη χώρα μας.

Με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία οδό με τη νταλίκα που προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες καραμπόλες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας, αλλά και το τροχαίο που προκλήθηκε με τη νταλίκα που μετέφερε αλεύρι, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» για τα «θηρία της ασφάλτου», τις νταλίκες και τα φορτηγά. Οι άνθρωποι που συναντά διηγούνται ιστορίες και περιστατικά που έχουν συμβεί, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί από την αμέλεια που υπάρχει στη συντήρηση των «θηρίων».

Φαγωμένα λάστιχα, φθαρμένα φρένα και καρότσες σαράβαλα που ανεβάζουν το βαθμό επικινδυνότητας, αλλά όπως λέει ο οδηγός νταλίκας, Σπύρος Σταμούλης, «το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ένα αμάξι εντοπίζεται στον τρόπο πέδησης κι οδήγησης, στα φρένα και στα λάστιχα. Δύο μπροστινά λάστιχα κάνουν 700 ευρώ το καθένα, τα πίσω μέχρι και 900 Ευρώ. Όταν γυρίσει και σου πει ο ιδιοκτήτης “ή θα πας εσύ ή θα πάει άλλος” και σε διώχνει και έχεις δύο παιδιά, τι θα κάνεις; Για ό,τι γίνεται στα φορτηγά φταίει το κράτος, γιατί εάν τα πρόστιμα ήταν υπέρογκα και σου έλεγε πληρώνεις πρόστιμο 20.000 ευρώ και όχι 300 ευρώ που είναι τώρα. Όπως γίνεται στη Γαλλία και στη Γερμανία. Εκεί θα σου πουν “κάτσε δεξιά”, ενώ τονίζει πως «ο Ιδιοκτήτης σου λέει “κοίτα να αποφύγεις τι μπορείς να ξεφύγεις. Κοίτα τι μπορείς να γλυτώσεις”. Να δούμε με πόσα λιγότερα να ανέβουμε στην Θεσσαλονίκη. Στην αρχή μέσω της Παλιάς γλυτώνεις δυο διόδια. 22 Ευρώ. Είναι απελπισία. Δεν είναι μια χαρά, είναι δύσκολο. Αυτόν τον κακομοίρη που θα την πληρώσει, τον ΙΧ, που μπορεί να γίνει κάτι». Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ αν έχει κοιμηθεί ποτέ στο τιμόνι, η απάντησή του είναι αφοπλιστική. «Μια φορά τις διακεκομμένες γραμμές νόμιζα ότι ήταν τοίχος. Δεν πήγα στην άκρη να κοιμηθώ. Πολύ κακώς! Κι αυτό συμβαίνει με πολλούς οδηγούς. Ευτυχώς δεν έχω τρακάρει. Είναι και η θεά τύχη που δεν έχω κάνει ατύχημα. Μια άλλη φορά μέσα στο τούνελ έκλεισα τα μάτια»!

Στις δυσκολίες του να είναι οδηγός νταλίκες αναφέρεται και η Τζούλια Γεροσιδέρη που έχει διανύσει όλη την Ευρώπη. «Έχω περάσει δύσκολα. Η μικρή έχει μεγαλώσει μέσα στο φορτηγό από 40ημερών που πήγαμε Βέλγιο. Σταματούσα το φορτηγό σε μια παρκίδα, την άλλαζα, την τάιζα και φεύγαμε. Ένα παιδί δεν είναι εμπόδιο για μια γυναίκα. Έχω θηλάσει μέσα στο φορτηγό. Το αυτοκίνητο ήταν καλή εμπειρία για τη μικρή. Δεν θα ήθελα ποτέ να ακολουθήσει η κόρη μου αυτό το επάγγελμα. Της αρέσει να την παίρνω μαζί μου στα ταξίδια, αλλά μέχρι εκεί. Όταν ήταν μικρή την έβαζα στα πόδια μου και οδηγούσε το τιμόνι. Μετά συνειδητοποίησα ότι είναι άσχημο για το παιδί μου, με όσα έχω περάσει», ενώ για τους κινδύνους που έχει αντιμετωπίσει λέει πως «μια φορά με είχαν υπνώσει με σπρέι στο Βέλγιο και με κλέψανε. Πήραν το laptop, το κινητό μου. Στο εξωτερικό είναι επικίνδυνα», τονίζει!

Απόψε, τα μεσάνυχτα, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στις εθνικές οδούς καταγράφοντας με την κάμερα της εκπομπής του στον ALPHA ιστορίες βγαλμένες από τα όσα έχουν ζήσει οι άνθρωποι που οδηγούν τα «θηρία της ασφάλτου».

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε