Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Καπουτζίδης και Βανδή στον ελληνικό τελικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ετοιμαστείτε, όπως κάθε χρόνο, να ζήσουμε στους ρυθμούς της Eurovision.

Τον Μάιο η μουσική «καρδιά» της Ευρώπης θα χτυπά στη Δανία, όπου θα διεξαχθεί ο 59ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού. Όπως σας έχω γράψει πριν από πολύ καιρό, η χώρα μας θα λάβει και φέτος μέρος, αφού, ιδιαίτερα όπως αποφάσισαν πέρυσι οι τότε διοικούντες της ΕΡΤ, ο διαγωνισμός αποτελεί πηγή εσόδων για την κρατική τηλεόραση. Για το λόγο αυτό και φέτος, τα στελέχη στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ αποφάσισαν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και φέτος το MAD TV θα αναλάβει την παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, αλλά και όλη την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής, από την ανακοίνωση των υποψηφίων έως και την εμφάνισή του εκπροσώπου μας στην Κοπεγχάγη. Το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ ΔΤ και MAD TV περιλαμβάνει και το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος επικοινωνίας από την ομάδα του μουσικού τηλεοπτικού σταθμού όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στο κόστος όμως, στην παραγωγή θα συμμετέχει και η δισκογραφική εταιρεία του εκπροσώπου της χώρας μας στο φεστιβάλ και οι μόνες που δήλωσαν συμμετοχή είναι, όπως και πέρυσι, η «Platinum Records» και η «Panik Records».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου τα στελέχη των δύο δισκογραφικών εταιρειών έχουν ήδη αναθέσει στους καλλιτέχνες των εταιρειών τους να δημιουργήσουν τραγούδια για το φεστιβάλ και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα αποφασιστεί ποια από αυτά θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη. Στόχος των στελεχών των δύο δισκογραφικών είναι να υπάρξουν 4 έως 5 το πολύ υποψήφια τραγούδια από καλλιτέχνες των εταιρειών τους που θα διαγωνιστούν στα τέλη Φεβρουαρίου. Στο δυναμικό των δύο εταιρειών ανήκουν αρκετοί καλλιτέχνες, αλλά δύο ονόματα που ακούγονται πολύ έντονα είναι αυτό του Κώστα Μαρτάκη και της Κρυσταλλίας, ενώ η Demy δεν πρόκειται να διαγωνιστεί γιατί τον Μάιο που είναι ο διαγωνισμός έχει δεσμευτεί με άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Μπορεί όμως, να μην ξέρουμε ακόμα τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή τη βραδιά του ελληνικού τελικού για να διαγωνιστούν, αλλά γνωρίζουμε ποιοι θα ανέβουν στη σκηνή για να τους παρουσιάσουν. Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου τα στελέχη του MAD TV έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Δέσποινα Βανδή, ζητώντας τους να είναι και φέτος αυτοί που θα παρουσιάσουν τον ελληνικό τελικό. Ο σεναριογράφος – ηθοποιός και η τραγουδίστρια δέχθηκαν και έτσι θα είναι αυτοί που για δεύτερη χρονιά, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού θα παρουσιάσουν τα υποψήφια τραγούδια. Άλλωστε πρέπει να σημειώσουμε ότι Καπουτζίδης και Βανδή πέρυσι ήταν πολύ καλοί, οπότε δικαιολογημένα τα στελέχη του μουσικού καναλιού θέλουν να τους έχουν και πάλι επί σκηνής.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν και υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθούν γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού θα πρέπει στα τέλη του ίδιου μήνα να διαγωνιστούν διεκδικώντας το εισιτήριο για τον 59ο διαγωνισμό τραγουδιού στην Κοπεγχάγη.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε