Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατερίνα Ντούσκα: Το πρώτο μήνυμα για τη συμμετοχή στη Eurovision

Κατερίνα Ντούσκα: Το πρώτο μήνυμα για τη συμμετοχή στη Eurovision

Η Κατερίνα Ντούσκα είναι τις τελευταίες ώρες… talk of the town! Είναι η επιλογή της ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στο Τελ Αβίβ.

«Είναι επίσημο! Θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Είναι τεράστια η τιμή και η χαρά μου! Πάμε γερά!» ήταν η πρώτη ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Ντούσκα στο λογαριασμό της στο Instagram μετά την επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ.

https://www.instagram.com/p/Bt4LmmAA-FU/

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα γίνει στο Τελ Αβίβ. Ο πρώτος ημιτελικός είναι στις 14 Μαΐου, ο δεύτερος στις 16 και ο μεγάλος τελικός, όπου ελπίζει ότι θα βρίσκεται η Κατερίνα Ντούσκα εκπροσωπώντας την Ελλάδα, θα γίνει στις 18 Μαΐου.

Η νεαρή τραγουδίστρια γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκεί έμεινε έως τα 16 της χρόνια, όταν ήρθε στην Ελλάδα. Πέρασε στη Νομική σχολή αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές της για να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι. Σπούδασε κλασική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment», σε στίχους και μουσική της ίδιας.

https://www.instagram.com/p/BsCbY4iITqf/

https://www.instagram.com/p/Br8r_w-IT1L/

https://www.instagram.com/p/BsCVTesIs9K/

«Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή, 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 18 Μαΐου 2019. Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Γνωρίστε την Κατερίνα Ντούσκα μέσα από τα τραγούδια της

Media Τελευταίες ειδήσεις