Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κι όμως, ο Παπακαλιάτης «έφαγε» το Χόλιγουντ!

Κι όμως, ο Παπακαλιάτης «έφαγε» το Χόλιγουντ!

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Και κυρίως ευχάριστο, καθώς σε περίοδο (όχι μόνο οικονομικής) κρίσης γίνονται τέτοιες παραγωγές και κερδίζουν το κοινό. Γιατί είναι αναμφισβήτητο ότι η καινούργια ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος» κέρδισε το κοινό αφού οι αριθμοί… λένε πάντα την αλήθεια!

Και τι λένε οι αριθμοί; Ότι η ταινία, η ελληνική ταινία, κατάφερε στην εγχώρια αγορά να «φάει» πολύ δυνατούς αντιπάλους αφού οι περισσότεροι θεατές επέλεξαν τον «Κόσμο» του Παπακαλιάτη. Συγκεκριμένα –και πάντα σύμφωνα με τους αριθμούς- η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» μέσα σε έναν μήνα προβολής «έκοψε» περισσότερα από 500 χιλιάδες εισιτήρια και βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού box office, έχοντας αφήσει πίσω της το «Star wars» που από τις 24 Δεκεμβρίου έως σήμερα έχει κόψει περίπου 385.000, αλλά και το θρυλικό James Bond που η τελευταία του ταινία «Spectre» τους δύο μήνες προβολής στη χώρας μας έχει «κόψει» 485.000 περίπου εισιτήρια.

Αν μη τι άλλο δηλαδή ο Χριστόφορος κατάφερε να «φάει» το Χόλιγουντ με τους θεατές να επιμένουν ελληνικά όταν το προϊόν βεβαίως βεβαίως αξίζει…! Και σίγουρα η ταινία αυτή αξίζει και δικαιολογημένα έχει κερδίσει τις θετικές κριτικές συνεχίζοντας να «κόβει» εισιτήρια, ενώ ταξιδεύει μάλιστα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και περιοχές της Αθήνας, παρουσία του δημιουργού της που μετά την προβολή συζητά με τους θεατές!

Η ταινία όμως δεν θα μείνει μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά με τον τίτλο «Worlds apart» θα ταξιδέψει και στο εξωτερικό, όπως στο Φεστιβάλ Βερολίνου που θα προβληθεί σε παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του διαγωνιστικού μέρους. Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου η εταιρεία παραγωγής έχει κάνει επαφές με εταιρείες διανομής στο εξωτερικό που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσουν οι συμφωνίες ώστε η «Worlds apart» να κυκλοφορήσει σε Αμερική, Τουρκία και Μέση Ανατολή.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι σημαντικότερο της εισπρακτικής επιτυχίας, του ρεκόρ ανοίγματος ελληνικής ταινίας και του… φαγώματος των ξένων χολιγουντιανών ταινιών είναι ότι με την ταινία «Ένας άλλος κόσμος» ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κατάφερε να κάνει τον κόσμο να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη προσδοκία και απαίτηση για αντίστοιχες ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε