Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

“Κλείστε τα κ@#λοκάναλα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας λέει την άποψή του…! Και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες με όσα συμβαίνουν στον ΑΝΤ1 πολλοί είναι αυτοί που λένε την άποψή τους στα social media με κάποιους μάλιστα να υποστηρίζουν ότι «πρέπει να κλείσουν τα «Κλείστε τα κ@#λοκάναλα»!

Με ελαφρά… τη σκέψη οι υποστηριχτές της άποψης αυτής δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με το «κλείσιμό» τους θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι πολλών ειδικοτήτων και όχι μόνο οι «τηλεοπτικοί σταρ» που έχουν μπει στο στόχαστρό τους.

Βέβαια «δημοκρατία έχουμε» και όπως είπα ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, να υποστηρίζει το «μαύρο» και να υποστηρίζει τον (χωρίς εισαγωγικά) αφανισμό των εργαζομένων σε αυτόν. Άλλωστε οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1, όπως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (πχ στο ALTER) αλλά και γενικότερα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, δεν θα έχουν την αρωγή που είχαν -πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου- οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όταν πριν από δύο χρόνια η τότε τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση.

Αντίθετα με τους εργαζομένους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με τη σιωπηρή στάση ανοχής της κυβέρνησης -που παράλληλα έχει εξαγγείλει νέο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών- οι καταστάσεις ευνοούν το «ξεκαθάρισμα».

Έτσι απέναντι στη διοίκηση του ΑΝΤ1 που επιθυμεί την «οικονομική εκκαθάριση» οι εργαζόμενοί του νιώθουν και τη «λαϊκή ετυμηγορία» ορισμένων που κραυγάζουν πως είναι καλό να κλείσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί!!!

Πριν όμως φωνάξουν για ακόμα μία φορά «Κλείστε τα κ@#λοκάναλα» θα έπρεπε να αναλογιστούν τους δεκάδες αυτούς χαμηλόμισθους που όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι προσπαθούν να παράγουν έργο στον τομέα τους. Αλλά είπαμε «ελαφρά τη σκέψη» πολλοί ομιλούν….!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε